Prikupili smo za vas izvrsne ideje za pripremu dimljenog lososa – svima im je zajedničko to da su vrlo jednostavne i ne sadrže egzotične sastojke koje je teško pronaći. Zapravo, svi sastojci su uglavnom česti stanovnici vašeg hladnjaka.
Što jednostavnije – to bolje
Tanko narezane šnite finog dimljenog lososa rasporedite na kriške svježeg hrskavog kruha, dodajte žličicu kiselog vrhnja te na kraju posipajte svježe mljevenim paprom.
Zalogajčići od lososa
Kruh od punog zrna izrežite na kockice veličine otprilike pet centimetara i svaku premažite s pola žličice umaka od hrena. Kockice kruha prekrijte šnitama tanko narezanog lososa i na kraju posipajte koprom.
Rolice s lososom
Namažite tanki sloj krem sira na šnite dimljenog lososa, posipajte kaparima , a zatim omotajte oko grillanih šparoga.
Elegantna salata
Zreli avokado, dimljeni losos i mozzarellu narežite na male komadiće i začinite preljevom od maslinovog ulja i balzamičnog octa. Kako bi izgledala elegantnije, salatu možete poslužiti u martini čašama.
Talijanski losos
Tanke šnite lososa „ugnijezdite“ između šnite mozzarelle i rajčice. Pokapajte maslinovim uljem i balzamičnim octom i na kraju posipajte svježim bosiljkom.
Jednostavnije ne može
Dimljeni losos narežite na trakice širine dva centimetra, pokapajte ih limunovim sokom i posipajte svježe mljevenim paprom. Trakice lososa zatim zarolajte u krug i pričvrstite čačkalicom te na kraju posipajte nasjeckanim koprom.