Imamo recepte za jela iz najdražih božićnih filmova

Thinkstock
Božićni filmovi definitivno ulaze među omiljene blagdanske aktivnosti. Topla dekica, najdraže grickalice ili mamini najslađi kolačići i spremni smo za provođenje sati i sati ispred malog ekrana.
Vidi originalni članak

Odabrali smo najboljih pet božićnih filmova i iz njih izvukli jela koja nas tjeraju da još jednom posegnemo u zdjelu kokica ili napravimo novu porciju toplih sendviča. Našlo se tu svega, od omiljenog Zapravo ljubav, preko svevremenskog Kevina iz Sam u kući, pa do preslatkih Gremlina.

 

Genijalan spoj Savršena grickalica: Kokice sa sirom i slaninom

 

Kada je premijer, kojeg u filmu Zapravo ljubav glumi nezamjenjiv Hugh Grant, izgovorio slavnu rečenicu: "Who do you have to screw around here to get a cup of tea and a chocolate biscuit?", scenaristi ovog filma nisu ni sanjali da će ubrzo zatim na internetu početi kolati recepti za čokoladne keksiće, baš takve kakve je volio i britanski premijer.

Naravno, i mi svoj recept za uživanje imamo. Zavalite se u kauč, prepustite ovoj divnoj božićnoj ljubavnoj priči i navalite na najfinije čokoladne keksiće. Uz čaj, naravno.

 

Idila! Ekstra čokoladni keksi s neodoljivim tajnim sastojkom

Zagreb jede! Božić dolazi: Otkrivamo najbolja mjesta na Adventu

 

Komičan Will Farrell u ulozi patuljka Buddyja u jednoj od scena u filmu Elf za doručak popije veliku bocu Coca Cole, a zatim sve dodatno začini špagetima s javorovim sirupom i hrpom slatkiša. Ovaj popis nije mogao proći i bez tog klasika, pa vam tako donosimo ipak malo ukusniju verziju ovog pravog božićnog specijaliteta.

 

Priča iz davnina Rezanci s orasima - fino, zasitno, savršeno!

 

 

Kada je Kevin prvi put ostao sam u kući, dobro nas je zabavio, no kada se to dogodilo po drugi put, tada je i on sam počeo pomalo uživati. Drugi dio super popularnog filma Sam u kući: Izgubljen u New Yorku tako je postao klasik kojeg za vrijeme božićnih blagdana ne propuštamo, što iz navike, što zbog uspomena, što zbog fine hrane.

 

Fantastično! Samo za najveće ljubitelje: Pizza torta

 

Iako možda pomalo neuobičajena za blagdanske prigode, pizza sa sirom definitivni je pobjednik kada je ovaj film u pitanju. Naravno, tu je i sladoled s tisuću kuglica, ali to vam ne trebamo objašnjavati. Uzmite kanticu omiljenog sladoleda, pa uživanje u pizzi zasladite na Kevinov način.

 

SAVJETI I IDEJE Pizza - jelo za svako doba dana

 


Najslađa i najzločestija čudovišta kojima se volimo vratiti svakog Božića definitivno su Gremlini. U jednoj od scena, ovi su mali čupavci s najvećim guštom navalili na posudu pečenih bataka. Iako nas ta scena nije instantno natjerala na želju za batcima, ovaj recept zasigurno ćemo sačuvati za neku slasnu priliku.

 

Brzo i ukusno Brzi pileći bataci u hrskavoj aromatičnoj korici

 

 

Nezaboravna scena s vrućom čokoladom u filmu The Polar Express jednostavno se morala naći na ovoj listi. Pripremite svoju vruću čokoladu, pustite ovaj odličan soundtrack i ne dopustite da se vaša šalica ohladi prije završetka.

 

Sve što nam treba Otjerajte zimu: Vruća čokolada s bademima

 

 

U slast!
 

 

Posjeti Gastro.hr