gastro postao
Otjerajte hladne jesenske dane finom, aromatičnom vrućom čokoladom...
Hladni dani sve su učestaliji, a najbolji način da ih zagrijete jest fina, topla slastica. Skuhajte ovu super jednostavnu vruću čokoladu, začinite je amarettom, a zatim, da biste uživali još više, poslužite uz kekse od badema.
Za dodatnu aromu, umjesto kravljeg, upotrijebiti možete i bademovo mlijeko.
Kako biste napravili najslasnije domaće keksiće, donosimo vam nekoliko već isprobanih ideja.
Potrebno vam je:
- 500 ml mlijeka
- 200 ml slatkog vrhnja
- 90 g mliječne čokolade
- 2 male žličice šećera u prahu
- 30 g kakaa u prahu
- 3 žličice likera od badema, amaretta
- Bademi
- Keksi s aromom amaretta
Priprema:
- Mlijeko i slatko vrhnje zagrijte uz neprekidno miješanje.
- U vrelu mješavinu dodajte čokoladu, šećer u prahu i kakao te miješajte dok se čokolada ne otopi.
- U svaku od ugrijanih čaša ulijte žlicu bademova likera pa čokoladnu mješavinu.
- Preostalo slatko vrhnje istucite, stavite na vrh i pospite prženim bademima.
- Poslužite s bademovim kolačićima.
Dobar tek!