Recepti 15. studenoga 2017.

Otjerajte zimu: Vruća čokolada s bademima

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Otjerajte hladne jesenske dane finom, aromatičnom vrućom čokoladom...

Hladni dani sve su učestaliji, a najbolji način da ih zagrijete jest fina, topla slastica. Skuhajte ovu super jednostavnu vruću čokoladu, začinite je amarettom, a zatim, da biste uživali još više, poslužite uz kekse od badema. 

Za dodatnu aromu, umjesto kravljeg, upotrijebiti možete i bademovo mlijeko.

Kako biste napravili najslasnije domaće keksiće, donosimo vam nekoliko već isprobanih ideja.

 

Možda vas zanima... Jesenski kolačići s bademima i narančom Recepti Možda vas zanima... Slatko-slani keksići od pet sastojaka Recepti Možda vas zanima... Domaće napolitanke s kremom od badema Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Potrebno vam je:

  • 500 ml mlijeka
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 90 g mliječne čokolade
  • 2 male žličice šećera u prahu
  • 30 g kakaa u prahu
  • 3 žličice likera od badema, amaretta
  • Bademi
  • Keksi s aromom amaretta

Priprema:

  1. Mlijeko i slatko vrhnje zagrijte uz neprekidno miješanje.
  2. U vrelu mješavinu dodajte čokoladu, šećer u prahu i kakao te miješajte dok se čokolada ne otopi.
  3. U svaku od ugrijanih čaša ulijte žlicu bademova likera pa čokoladnu mješavinu.
  4. Preostalo slatko vrhnje istucite, stavite na vrh i pospite prženim bademima.
  5. Poslužite s bademovim kolačićima.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.