gastro postao
Neodoljiva kombinacija slanih krekera, karamele, čokolade i hrskavih badema koja se brzo priprema i jednako brzo nestaje s tanjura.
Za 20 ćete minuta napraviti slasne kolačiće koji idealno odgovaraju uz šalicu kave. Lijepo ih narežite, zapakirajte u ukrasnu kutiju i poklonite prijateljima za rođendane ili blagdane ili ih ponesite na piknik.
Uživajte u odličnim keksićima od samo pet sastojaka...
Sastojci:
- 250 g slanih krekera
- 220 g maslaca
- 200 g smeđeg šećera
- 350 g čokolade za kuhanje
- 150 g nasjeckanih badema
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva i namastite posudu za pečenje.
- Rasporedite krekere u posudu, jedan uz drugi.
- U tavici rastopite maslac, dodajte smeđi šećer i kuhajte dok ne postigne temperaturu od 112 stupnjeva. To možete provjeriti tako da ispustite malu količinu smjese u hladnu vodu i ona bi trebala formirati kuglicu.
- Prelijte mješavinu ravnomjerno preko krekera i pecite 15 minuta.
- Čim izvadite iz pećnice dodajte nasjeckanu čokoladu i razmažite kad se otopi. Dodajte bademe na vrh i držite u zamrzivaču 20 minuta prije serviranja.
Dobar tek!