Zvuči pomalo blesavo, ali ćete potpuno promijeniti mišljenje kad pogledate video i sami isprobate ovaj recept.
Oko ovih ukusnih keksića ima posla, ali vjerujemo da vam to neće biti problem ako ste ljubitelj popularnog branda.
Predlažemo vam da umak od šumskog voća napravite ranije jer se treba ohladiti prije serviranja, a zatim se bacite na pripremu keksa i kreme.
Otvaranje Orea i odvajanje kreme može vam poslužiti i kao antistres terapija.
Sastojci:
32 keksa
60 g brašna
60 g kakaa
7 g praška za pecivo
Prstohvat soli
220 g maslaca
130 g smeđeg šećera
2 jaja
Za punjenje:
230 g krem sira
50 g šećera
1 žličica limunovog soka
1 žličica ekstrakta vanilije
Za umak:
200 g šumskog voća
200 g šećera
240 ml vode
Sok od jednog limuna
Prstohvat soli
Priprema:
- U tavicu stavite voće, šećer, vodu, sok od limuna i prstohvat soli. Kad zavrije, smanjite temperaturu i pustite da se lagano krčka 30 minuta.
- U većoj zdjeli pomiješajte krem sir sa šećerom, dodajte sok od limuna, vaniliju i punjenje Oreo keksa.
- Ostatke keksa stavite u blender. Dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sol.
- U drugoj zdjeli izmiksajte maslac i smeđi šećer. Dodajte jaja i miksajte, a zatim pomiješajte sa suhim sastojcima.
- Na papir za pečenje žlicom za sladoled poslažite hrpice tijesta. Utisnite prstom sredinu svakog kolačića i napunite kremom.
- Pecite 12 minuta na 175 stupnjeva i na polovici vremena rotirajte posudu za pečenje kako bi se svi ravnomjerno ispekli.
- Servirajte keksiće s umakom od šumskog voća.
Uživajte!