Kolumne 21028 prikaza 13. veljače 2017.

Oreo krafne: Nešto potpuno genijalno!

Jannette Razum
Jeste li spremni za nešto novo? Isprobajte jednostavne i fine mini krafne iz pećnice.

Ove krafne nemaju nikakve veze s nama znanim pokladnicama, nalikuju na američke donutse, a zapravo su od biskvitnog tijesta! Iako nemaju nikakvih dodirnih točaka sa klasičnim krafnama vrijedi ih isprobati! Osobito ako ste ljubitelj bijele čokolade i Oreo keksa.

 | Author: Jannette Razum Jannette Razum


Naravno, za pripremu ovih krafni neophodan vam je kalup za donutse kojeg možete naći u gotovo svakom većem dućanu. Isprike nema, krenite na posao odmah!

SASTOJCI:

KRAFNE

• 1 jaje
• 80 ml mlijeka
• 60 ml ulja
• 2 žličice octa
• 1 žličica arome vanilije
• 1 žličica soda bikarbone
• ½ žličice praška za pecivo
• prstohvat soli
• 4 oreo keksa
• 100 g glatkog brašna
• 70 g šećera
• 20 g kakaa u prahu

GLAZURA

• 100 g bijele čokolade
• 1 žličica arome vanilije
• 2 oreo keksa za posipavanje

 | Author: Jannette Razum Jannette Razum

Priprema:

  1. U većoj zdjeli jaje izmutite pjenjačom pa dodajte mlijeko, ulje, ocat i aromu vanilije.
  2. Zatim dodajte sodu, prašak za pecivo i sol pa promiješajte smjesu.
  3. Na kraju dodajte šećer, brašno i kakao.
  4. Kuhačom izmiješajte sve sastojke pa ubacite oreo kekse koje ste prethodno usitnili u blenderu.
  5. Smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu za jednokratnu upotrebu (dobro će doći i obična vrećica za zamrzavanje), odrežite malo vrh pa punite kalup za donutse.
  6. Krafne pecite 8-10 minuta na temperaturi od 180 °C. Ostavite ih u kalupu nekoliko minuta da se malo ohlade, a zatim ih izvadite i ostavite da se do kraja ohlade na sobnoj temperaturi.
  7. Za to vrijeme na pari otopite bijelu čokoladu i dodajte joj malo arome vanilije.
  8. Ohlađene krafne umačite u bijelu čokoladu, posipajte s grubo mrvljenim oreo keksima i uživajte!

Dobar tek!

Jannette Razum pratite na njenoj stranici, Facebooku i Instagramu! Dobar vam tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.