gastro postao
Napravite kod kuće krafne kakve inače viđamo u američkim filmovima i crtićima
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 480
Potrebno vam je
- 500 g pšenično brašno, bijelo
- 30 g kvasac, svježi
- 80 g šećer, kristal
- 0.25 l mlijeko kravlje, punomasno
- 50 g maslac, neslani
- 3 kom jaje kokošje
- 50 g marcipan
- 1 prstohvat sol
- 100 g šećer, u prahu
- 1 kom bjelanjak kokošji
- 2 žlica tamni rum
- 2.50 dl ulje, biljno
Priprema
- Razmrvite kvasac, dodajte malo šećera, brašna i mlijeka. Ostavite 15-ak minuta. Otopite maslac, dodajte mu jaja, preostali šećer, marcipan i sol te miješajte u pjenušavu smjesu. Dodajte je smjesi s kvascem i s preostalim brašnom zamijesite tijesto. Ostavite na sobnoj temperaturi pola sata.
- Narežite tijesto na komadiće i oblikujte ih u kugle. Kroz svaku drškom kuhače probušite otvor i proširite ga da se tijesto ne spoji. Neka se kolutići dižu još 15 minuta.
- Pržite u vrućem ulju s obiju strana. Promiješajte šećer u prahu s rumom i bjelanjkom pa malo ohlađene i od masnoće ocijeđene kolutiće premažite caklinom. Po njoj pospite šarene mrvice, a prema želji, i listiće badema.
Izvor Skuhatćute