Recepti 26. siječnja 2016.

Nemojte duhom klonut', napravite američki donut!

Donut
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Napravite kod kuće krafne kakve inače viđamo u američkim filmovima i crtićima

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 480

Potrebno vam je

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 30 g kvasac, svježi
  • 80 g šećer, kristal
  • 0.25 l mlijeko kravlje, punomasno
  • 50 g maslac, neslani
  • 3 kom jaje kokošje
  • 50 g marcipan
  • 1 prstohvat sol
  • 100 g šećer, u prahu
  • 1 kom bjelanjak kokošji
  • 2 žlica tamni rum
  • 2.50 dl ulje, biljno

Priprema

  1. Razmrvite kvasac, dodajte malo šećera, brašna i mlijeka. Ostavite 15-ak minuta. Otopite maslac, dodajte mu jaja, preostali šećer, marcipan i sol te miješajte u pjenušavu smjesu. Dodajte je smjesi s kvascem i s preostalim brašnom zamijesite tijesto. Ostavite na sobnoj temperaturi pola sata.
  2. Narežite tijesto na komadiće i oblikujte ih u kugle. Kroz svaku drškom kuhače probušite otvor i proširite ga da se tijesto ne spoji. Neka se kolutići dižu još 15 minuta.
  3. Pržite u vrućem ulju s obiju strana. Promiješajte šećer u prahu s rumom i bjelanjkom pa malo ohlađene i od masnoće ocijeđene kolutiće premažite caklinom. Po njoj pospite šarene mrvice, a prema želji, i listiće badema.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.