Recepti 01. rujna 2017.

Samo za najveće ljubitelje: Pizza torta

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Pizza torta idealan je način da razveselite najveće među ljubiteljima omiljenog talijanskog specijaliteta - pizze.

Za one koji ne vole slatko ili pak samo obožavaju pizzu, pizza torta bit će idealan odabir bez obzira je li riječ o proslavi rođendana ili tek običnom danu kojeg je potrebno začiniti s malo dobrih okusa.

 

Možda vas zanima... Slasna deep dish pizza s mozzarellom i rajčicom Recepti

 

Priprema se jednostavnije nego što izgleda, a za pripremu će vam biti potrebno tijesto za pizzu, umak od rajčice, dodaci poput sira i šunke i malo dobre volje. Tijesto je najprije potrebno podijeliti na nekoliko dijelova, ovisno o broju katova koji želite postići. 

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Najveći dio tijesta razvaljajte pa njime presvucite unutrašnjost visokog kalupa za torte. Učinite to oprezno kako bi se tijesto zadržalo na stijenkama kalupa. Tijesto pecite oko 10 do 15 minuta u pećnici pa ga izvadite i nadjenite. Pripremite još dva okrugla tijesta koja će na torti stvoriti katove. Svaki od njih nadjenite pa ih poredajte u unutrašnjost kalupa. Pecite tako da na vrhu bude posljednje nadjeveno tijesto.

 

Možda vas zanima... Nikad lakše: Pizza u šalici nevjerojatno sliči originalu Recepti

 

Pustite da se sir rastopi, a zatim izvadite iz pećnice i pustite da se kratko ohladi kako pizza ne bi ostala previše gnjecava. 

Na vrh torte možete dodati omiljene dodatke poput šampinjona i maslina, a dodavanje šampinjona ne savjetujemo na slojeve unutar pizze kako oni ne bi ispustili previše vode i tijesto učinili mokrim.

 

Možda vas zanima... Tikvice u novom obliku: Zelena pizza Kolumne

 

I to je sve, opustite se, odrežite komad nove omiljene torte i uživajte.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.