Istarski teran leti na Mjesec u društvu bureka i piva

Thinkstock
Nakon pjesme Miše Kovača, na Mjesec će sletjeti i domaće vino vrhunske kvalitete - istarski teran
Vidi originalni članak

Riječ je o pothvatu koji je odlučio pokrenuti suosnivač Synergy Moon Teama Nebojša Stanojević za Googleovu Lunar X PRIZE nagradu. Naime, međunarodno natjecanje u kojem je za pojedini tim najvažnije da na Mjesec sigurno spuste robota, da on napravi barem 500 metara po površini i pošalje snimke visoke rezolucije na Zemlju rezultirat će nagradom od čak 40 milijuna dolara. 

Kako bi čitavu stvar dodatno začinio, Stanojević je u robotu odlučio poslati i ono najkvalitetnije iz svijeta gastronomije. Naime, uz istarski teran jednog od vodećih istarskih vinara Ivice Matoševića, na Mjesec će sletjeti i tradicionalni bosanski burek, pivo koje je napravila grupa studenata s Kalifornijskog sveučilišta San Diego, južnoamerička Nando's piletina i čep Mumm šampanjca, službenog slavljeničkog pića Formule 1

No ni to nije sve, da bi stvar bila još zanimljivija, istarski je vinar Ivica Matošević, susjedima Slovencima ponudio da u epruvetu u kojoj će slati vino ubace i nekoliko kapi svog terana. U ime dobrosusjedskih odnosa i prepoznate kvalitete, Matošević se nada kako će kolege iz Slovenije shvatiti da naš Teran nema granica te da je lansiranje na Mjesec velika prilika za promociju malog Terana, stoji na Facebook stranici Nebojše Stanojevića. 

Prijenos slijetanja odabranih delicija moći će se pratiti uživo pa smo tako sigurni da je ovo početak još jedne velike priče za vino vrhunske kvalitete kao što je istarski teran. Sretno!
 

Posjeti Gastro.hr