Umjesto Kristine, ovog je tjedna svoj recept s nama podijelila njezina majka. Ovaj burek s mesom priprema se brzinski, a na isti će takav način i nestati. Pripremate li bezmesnu verziju, upotrijebite posni sir sa začinima i umutite dva jaja. Pužići sa sirom ostat će malo svjetliji od onih s mesom, a obje varijante možete poslužiti uz čašu jogurta.
Ostale recepte naše blogerice potražite na blogu Cutie and Pie.
Potrebno vam je:
- 500 g kora za štrudlu
- 400 g mljevenog mesa
- 2 glavice luka
- 2 žlice ulja za meso
- Sol, papar
- 200 g posnog sira
- 2 jaja
- 1 dcl ulja
- 1 dcl mineralne vode
Priprema:
- Luk sitno nasjeckajte i popržite na ulju dok ne postane staklast.
- Dodajte mljeveno meso i začinite po želji.
- Nakon pečenja pustiti da se ohladi.
- Umutite jaja i dodajte ulje i mineralnu.
- U dobivenu smjesu dodajte prethodno ohlađeno meso.
- Pažljivo razmotajte kore i posložite po jednu da vam brže ide punjenje.
- Stavite po dvije kore zajedno, pa par žlica smjese i rasporedite.
- Kore zarolajte u štrudlu i onda smotajte kao pužić.
- S količinom tekućine i motanjem pripazite, da vam kore ne puknu.
- Pećnicu zagrijte na 200°C i u pleh stavite papir za pečenje.
- Oblikovane pužiće stavite na papir za pečenje, poprskajte vodom i pecite 20 minuta ili dok pužići ne porumene.
Dobar tek!