Kolumne 31. ožujka 2017.

Burek s mesom: Onako kako ga radi mama!

foto: Cutie and pie
gastro postao gastro.24sata.hr
Kristina s bloga Cutie and Pie ovog nas tjedna časti receptom za slasni brzi burek koji je preuzela od svoje majke...

Umjesto Kristine, ovog je tjedna svoj recept s nama podijelila njezina majka. Ovaj burek s mesom priprema se brzinski, a na isti će takav način i nestati. Pripremate li bezmesnu verziju, upotrijebite posni sir sa začinima i umutite dva jaja. Pužići sa sirom ostat će malo svjetliji od onih s mesom, a obje varijante možete poslužiti uz čašu jogurta.

Ostale recepte naše blogerice potražite na blogu Cutie and Pie.
 

 | Author: Cutie and pie foto: Cutie and pie


Potrebno vam je:

  • 500 g kora za štrudlu
  • 400 g mljevenog mesa
  • 2 glavice luka
  • 2 žlice ulja za meso
  • Sol, papar
  • 200 g posnog sira
  • 2 jaja
  • 1 dcl ulja
  • 1 dcl mineralne vode

Priprema:

  1. Luk sitno nasjeckajte i popržite na ulju dok ne postane staklast.
  2. Dodajte mljeveno meso i začinite po želji. 
  3. Nakon pečenja pustiti da se ohladi.
  4. Umutite jaja i dodajte ulje i mineralnu.
  5. U dobivenu smjesu dodajte prethodno ohlađeno meso. 
  6. Pažljivo razmotajte kore i posložite po jednu da vam brže ide punjenje.
  7. Stavite po dvije kore zajedno, pa par žlica smjese i rasporedite. 
  8. Kore zarolajte u štrudlu i onda smotajte kao pužić.
  9. S količinom tekućine i motanjem pripazite, da vam kore ne puknu. 
  10. Pećnicu zagrijte na 200°C i u pleh stavite papir za pečenje. 
  11. Oblikovane pužiće stavite na papir za pečenje, poprskajte vodom i pecite 20 minuta ili dok pužići ne porumene. 

Dobar tek!
 

 | Author: Cutie and pie foto: Cutie and pie

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.