Burek je pod navodnicima, jer je burek jedino s mesom. Znači za ovo bi naziv možda bio pita sa sirom? Ali otkad znam za sebe mama je pravi i svi je zovemo burek sa sirom, pa neka tako bude zabilježeno i tu. (Ne slažete li se s Nikolinom, kliknite ovdje!)
Uvijek ga pravimo s gotovim korama i gotov je za čas posla, a kod nas u većini situacija nezaobilazan. U zadnje vrijeme kad god idem natrag za Istru mama mi ga ispeče i zapakira, pa ja onda lijepo grickam putem i sljedeći dan za doručak. Dok ovo tipkam i gledam - opet mi se jede!
Ukoliko volite sir voljet ćete i ovaj burek sa sirom. Baš je fin, a jednostavan za napraviti.
SASTOJCI:
- 1 pakiranje kora (najviše volim Tena)
- 500 g svježeg kravljeg sira
- 1 jogurt
- 1 vrhnje
- 3 jaja
- sol
- ulje
Priprema:
- U posudi pomiješajte sir, jogurt, vrhnje, 3 jaja i sol (na vrhu žličice).
- Tepsiju u kojoj ćete peći burek (treba biti malo veća) pouljite, stavite unutra 1 koru koju također trebate pouljiti te stavite na nju drugu koru. Drugu koru premažite smjesom od sira, jaja, jogurta i vrhnja. I tako dok ne potrošite sve kore.
- Znači kora, ulje, kora, smjesa od sira ,jaja, vrhnja i jogurta pa ispočetka.
- Na zadnju koru nemojte stavljati smjese (ako vam je ostalo) već je samo pouljite.
- Rubove kora pogurajte malo prema dolje.
- Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva, treba se peći otp. 45 min (ovisi i o pećnici).
- Vidjet ćete da je gotov kada je porumenio.
*Uz ovaj burek sa sirom se odlično slaže jogurt. A možete smazati i malo domaće kobasice!
*Ulje vam je najlakše mazati pomoću kista (ja imam silikonski koji je odličan i vrlo povoljno plaćen u Kiku)
U slast!
- Nikolinine novitete možete pratiti na njenom blogu U slast!