Recepti 01. lipnja 2016.

Omiljena hrana: Recept za klasični burek

Burek
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako vam se ne da do pekarnice...

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 401

Tijesto

  • 600 g glatko brašno
  • voda

Nadjev

  • 500 g mljeveno meso
  • 2 kom jaje kokošje
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Prosijte brašno, dodajte vodu pa posolite. Podijelite ga u dva dijela, nauljite i ostavite pet minuta da se “odmori”. Valjkom razvaljajte na debljinu od tri milimetra. Nauljite i ostavite da odstoji još pet minuta.Ako je tijesto pretvrdo, treba dodati još malo vode. U suprotnom dodajte malo brašna. Kako biste lakše zarolali burek, poslužite se plastičnim stolnjakom. Podignite ga i gurajte tijesto prema gore kako bi se prevrnulo.
  2. Napravite nadjev. Pomiješajte mljeveno meso i jaja pa začinite. Zamotajte burek i stavite ga na nauljeni lim za pečenje na 250°C na desetak minuta.
  3. Zatim smanjite temperaturu na 190°C i pecite još oko 25 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.