gastro postao
Ako vam se ne da do pekarnice...
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 401
Tijesto
- 600 g glatko brašno
- voda
Nadjev
- 500 g mljeveno meso
- 2 kom jaje kokošje
- sol
- papar
Priprema
- Prosijte brašno, dodajte vodu pa posolite. Podijelite ga u dva dijela, nauljite i ostavite pet minuta da se “odmori”. Valjkom razvaljajte na debljinu od tri milimetra. Nauljite i ostavite da odstoji još pet minuta.
Ako je tijesto pretvrdo, treba dodati još malo vode. U suprotnom dodajte malo brašna. Kako biste lakše zarolali burek, poslužite se plastičnim stolnjakom. Podignite ga i gurajte tijesto prema gore kako bi se prevrnulo.
- Napravite nadjev. Pomiješajte mljeveno meso i jaja pa začinite. Zamotajte burek i stavite ga na nauljeni lim za pečenje na 250°C na desetak minuta.
- Zatim smanjite temperaturu na 190°C i pecite još oko 25 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
Izvor Skuhatćute