Recepti 15. listopada 2014.

Fagottini punjeni repom boškarina s ovčjim sirom

Fagottini-punjeni-repom-boškarina
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Istarski specijalitet s njihovim najpoznatijim namirnicama

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 587

Tijesto

  • 14 kom jaje kokošje
  • 400 g pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • 1.50 žlica ulje maslinovo

Ostalo

  • 100 g ovčji sir
  • 100 g vrhnje za kuhanje
  • 1 kom rep boškarina
  • 2.50 dl teran (vino)
  • 1 kom brokula (glavica)
  • 2 žlica pistacije
  • 16 g tartuf crni

Priprema

  1. Od sastojaka zamijesite tijesto i ostavite pola sata u hladnjaku. Razvaljajte na debljinu od dva mm.
  2. Rep boškarina začinite i pecite na 120°c šest sati uz podlijevanje istarskim teranom. Očistite meso od kostiju i narežite na kockice.
  3. Od tijesta izrežite kvadrate, napunite ih mesom i napravite oblik fagottina (skupite tijesto pri vrhu). Ovčji sir i vrhnje za kuhanje rastopite na laganoj vatri, a fagottine kuhajte desetak minuta.
  4. U tavu u kojoj se rastopio sir stavite fagottine, promiješajte, a potom ukrasite kuhanom brokulom i mljevenim pistacijama. Začinite ribanim tartufom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.