gastro postao
Istarski specijalitet s njihovim najpoznatijim namirnicama
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 587
Tijesto
- 14 kom jaje kokošje
- 400 g pšenično brašno, bijelo
- sol
- 1.50 žlica ulje maslinovo
Ostalo
- 100 g ovčji sir
- 100 g vrhnje za kuhanje
- 1 kom rep boškarina
- 2.50 dl teran (vino)
- 1 kom brokula (glavica)
- 2 žlica pistacije
- 16 g tartuf crni
Priprema
- Od sastojaka zamijesite tijesto i ostavite pola sata u hladnjaku. Razvaljajte na debljinu od dva mm.
- Rep boškarina začinite i pecite na 120°c šest sati uz podlijevanje istarskim teranom. Očistite meso od kostiju i narežite na kockice.
- Od tijesta izrežite kvadrate, napunite ih mesom i napravite oblik fagottina (skupite tijesto pri vrhu). Ovčji sir i vrhnje za kuhanje rastopite na laganoj vatri, a fagottine kuhajte desetak minuta.
- U tavu u kojoj se rastopio sir stavite fagottine, promiješajte, a potom ukrasite kuhanom brokulom i mljevenim pistacijama. Začinite ribanim tartufom.