Kako očistiti ribež, bez da naribaš spužvicu za suđe

Jan Van Bizar/Pexels Kako očistiti ribež nakon ribanja?
Koliko puta ti se dogodilo da u par sekundi naribaš namirnice na ribežu, a onda ga čistiš minutama? I usput naribaš i spužvicu za suđe?! Imamo super savjet za uvijek savršeno čist ribež
Vidi originalni članak

Ribež je jedan od omiljenih kuhinjskih alata, koji nam značajno olakšava kuhanje - ribamo sir, jabuke, krumpir, mrkvu, začine, ponekad i luk, češnjak, đumbir, čokoladu… Ne znamo što bismo da ga nemamo. Neki od nas imaju ih više – mali za češnjak, poseban za sir i koricu agruma, te onaj jedan veliki, univerzalni.

 

Potpuno uživanje Super trik: Ribanje sira više ne mora biti gnjavaža

 

Kako očistiti ribež bez muke

No svaki put nakon što nešto naribamo muči nas ista naporna stvar – kako očistiti ribež, jer baš u svaku rupicu ugurao se komadić hrane i voda ga jednostavno ne može isprati koliko god mlaz bio snažan?!

Svi smo već probali očistiti ribež uz pomoć spužvice za pranje suđa, no nismo se proslavili. Jer i spužvicu smo uspješno – naribali?! 😉Ma, ponekad baš požalimo što smo uopće koristili ribež, ali kad je tako praktičan… sve do trenutka kada ga treba oprati.

Čarobni limun 

No srećom nedavno smo naletjeli na fora video na TikToku koji sadrži odličan savjet kako najlakše očistiti ribež pun komadića hrane. Savjet je jednostavan – na polovicu korištenog limuna stavi malo deterdženta za suđe, naribaj na ribežu i sve dobro isperi toplom vodom. Komadići hrane će otpasti, a ni limun se neće primiti za ribež. I sve skupa odlično će zamirisati tvoju kuhinju.

 

Tips & Tricks Kako savršeno očistiti tavu

 

Naravno, ribež uvijek možeš ubaciti u perilicu posuđa, i tamo će se skroz OK oprati, no znamo da ostatke hrane treba izbjegavati u perilicama, a i nemaju svi perilicu kod kuće. I zato je ova metoda s TikToka stvarno odlična alternativa!

Ako slučajno nemaš limuna kod kuće isprobaj drugi trik – koristi spužvicu za suđe, no ribež peri u smjeru u kojem idu oštrice, ne obrnuto kao kad ribaš namirnice. Nama i ta metoda uvijek super funkcionira!

Ne propusti ni ove odlične savjete za čišćenje u kuhinji...

 

Tips & Tricks Kako napraviti prirodan deterdžent za suđe temeljito i brzo čišćenje Uz ovih 6 trikova održi kuhinju čistom i mirisnom!

 

Posjeti Gastro.hr