Špajza 25. veljače 2024.

Kako savršeno očistiti tavu

kako savšeno očistiti tavu
Kako savšeno očistiti tavu foto: TikTok
gastro postao gastro.24sata.hr
Trik za čišćenje bez muke nakon kojeg je tava savršeno čista, a sve je gotovo za čas, pravi je viralni hit

Tava je užasno prljava i misliš da je trebaš baciti?! Ma ni slučajno! Sve što ti je potrebno za čišćenje tvrdokornih mrlja s tave već imaš kod kuće.

Savršena čistoća za samo par minuta

Za ovaj trik potrebni su samo soda bikarbona, sol, alkoholni ocat, deterdžent za suđe te papirnati ručnici. A što je najbjolje od svega - tava je toliko brzo očišćena da ti nitko neće vjerovati...

 

Čišćenje pećnice Možda vas zanima... Najbolji trik za čišćenje pećnice bez muke Špajza

 

Za očistiti tavu, pospi sol i sodu bikarbonu te na vrh dodaj deterdžent za pranje suđa. Sve dobro očetkaj, a zatim na smjesu stavi papirnate ručnike i sve obilno prelij alkoholnim octom.

 | Author: Nikita Tikhomirov/Unsplash Prljava tava foto: Nikita Tikhomirov/Unsplash

Ostavi da odstoji nekoliko minuta pa ukloni mokre papirnate ručnike s tave. Primijeti ćeš da se prljavština i zagoreni ostaci lako skidaju. Nakon toga, još jednom očisti svoju tavu deterdžentom za pranje suđa i vodom. 

@ramdeep.osahan Easy home trick 😳😳 #foryou #foryoupage #diy #ramdeeposahan ♬ 1,2,3,4 (One, Two, Three, Four) - Fun Elektro Mix - Funbeat

Rekordna gledanost videa

Video je brzo prikupio gotovo 70 milijuna pregleda te 3,4 milijuna komentara, a mnogi korisnici društvenih mreža ostali su oduševljeni njegovim trikom. "Wow, izgleda kao potpuno nova tava, ovu ću sigurno isprobati", napisala je jedna korisnica Facebooka. "Nevjerojatno!!! Isprobat ću ovo!", napisala je druga.

Ovaj trik može poslužiti za čišćenje i drugog kuhinjskog posuđa – uključujući i roštilje. 

 | Author: Sven Brandsma/Unsplash Čista tava foto: Sven Brandsma/Unsplash

 

Možda vas zanima... Nevjerojatni kuhinjski trikovi sa sodom bikarbonom Špajza brusketi Možda vas zanima... Jednostavni brusketi iz tave savršeni su mali zalogaji Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.