Pizza s mozzarellom, tjestenina ili rižoto s parmezanom ili pak fini složenci s hrskavom zapečenom koricom od sira hrana su koju obožavamo.
Iako nam samo ribanje sira ponekad predstavlja velik problem zbog snage koju je potrebno uložiti u sam postupak, čišćenje ribeža nakon ribanja daleko je najveća gnjavaža kod pripreme takvih i sličnih tanjura.
Da bi čišćenje prošlo što bezbolnije, a vi ne bi, kao što je to obično slučaj, naribali i polovicu spužvice, dovoljna će vam biti čista četkica za zube koju ćete držati u kuhinji za potrebe kao što je ova ili pak manja četka s drškom za posuđe. Ako pak ne posjedujete niti jedno od navedenog, poslužit će i nešto čvršći kist kojim obično premazujete peciva prije pečenja.
Dlačice na takvim četkicama nešto su jače od same spužvice te se neće uništiti prilikom čišćenja, ali će se zavući u baš svaki dio ribeža i temeljito očistiti sve nečistoće koje prostim okom možda i ne biste vidjeli.
Priprema jela s ribanim sirom više nikada neće za sobom donositi neugodno ribanje, a vi ćete u jelima uživati više nego ikad. Provjereno!