Mary Berry ima sjajne savjete za pripremu domaćeg kruha

@taytayharvs , Instagram
Priprema domaćeg kruha nije nimalo lagan posao, znat će to svatko tko je probao, pa vam upravo zato donosimo genijalne savjete koji će tu istu pripremu olakšati u stvarno velikoj mjeri...
Vidi originalni članak

Savjeti stručnjaka zlata vrijede kada su u pitanju kompliciraniji projekti, a pečenje kruha definitivno bismo ubrojili tu kategoriju. Mary Berry, poznata televizijska i gastronomska ličnost u svojoj je Velikoj obiteljskoj kuharici sa svojim čitateljima podijelila male tajne dobrog kruha.

 

Intervju Katin kruh bez glutena - hrabra priča o finom kruhu

 

 

Kako do savršenog tijesta i najhrskavije korice, pročitajte u nastavku.

Količina tekućine navedene u receptu samo je okvirna, jer sposobnost upijanja brašna može biti različita. Količina tekućine koju brašno može upiti ovisi o temperaturi i vlazi, ali i o vrsti brašna. Prvo dodajte malu količinu tekućine, a zatim, prema potrebi, dodajte još.

Tijesto možete uspješno umijesiti i u električnoj miješalici s pogodnim nastavkom za tijesto.

 

Fittness klinika Plan za vikend: Fini domaći kruh

 

Tijesto se najbrže diže u toploj prostoriji. S padom temperature u prostoriji proces dizanja tijesta usporava se.

Kako biste provjerili je li se tijesto dovoljno diglo, gurnite u njega prst; kad ga izvučete, u tijestu bi trebala ostati udubina.

Kruh i peciva možete glazirati prije ili nakon pečenja kako bi bili još ukusniji i da bi, ovisno o glazuri, korica postala mekana, sjajna ili prhka.

Tako će voća koricu učiniti hrskavijom, mlijeko ili slatko vrhnje učinit će je mekšom, a jaje ili samo žumanjak učinit će koricu sjajnom. 

 

Mirisna sreća Imamo recept za najmekši mliječni kruh ikad

 

 

Kruh bi nakon pečenja trebao biti dobro uzdignut, čvrst i zlatnosmeđe boje. Da biste provjerili je li sasvim pečen, nagnite kalup i izvadite kruh ili ga podignite s lima za pečenje. Lagano kucnite po njegovu dnu. Zvuk bi trebao biti šupalj, poput zvuka bubnja. Ne zvuči li šuplje, vratite ga u pećnicu i pecite još pet minuta. Zatim ga izvadite i ponovno provjeriti je li pečen.

 

Posjeti Gastro.hr