Meso od jučer danas postaje fini gulaš, salata ili snack

Thinkstock
Ostane li vam slučajno koji odrezak ili kotlet viška, ne trebate ga jesti idući dan jer neće biti ni približno ukusan kao kad ste ga pripemili.
Vidi originalni članak

No, ne brinite, meso jednostavno možete pretvoriti u nov i ukusan ručak. Narežite odrezak na komadiće, propirjajte ga s povrćem koje imate. Dodajte malo sojina umaka te, ako imate, naribajte malo đumbira. U kombinaciju ubacite i malo zelene salate, omiljeni umak, pa prebacite u tortilju i smotajte fajite. 

 

 

Još jedna sjajna ideja bit će osvježavajući tanjur salate. Na tavi propirjajte mladi luk, šampinjone i luk pa dodajte narezani odrezak i sve dobro promiješajte. Umiješajte sira prema ukusu, pričekajte da se otopi i poslužite ohlađeno.

 

Novi okusi! Osvježavajuća salata s prosom, slanutkom i piletinom

 

Umjesto od svježeg mesa, brz i ukusan gulaš možete pripremiti i od ostataka. Narežite ga na komadiće i dodajte kad povrće omekša. Na isti način možete napraviti i goveđi rižoto s komadićima pečenog odreska. Propirjajte luk i mrkvu, dodajte rižu, kratko prepecite pa podlijevajte goveđim temeljcem. Koju minutu prije kraja dodajte komadiće mesa, začinite i poslužite. 

 

Sezonski okusi Proljetni rižoto sa svinjetinom i povrćem

 

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr