Neodoljivi čokoladni kolačići s otiskom prsta

Shutterstock
Ovi su keksići na vrh liste blagdanskih slastica dospjeli zahvaljujući božanstvenom okusu i jednostavnosti pripreme!
Vidi originalni članak

Izvorni recept za ove kolačiće zahtijeva upotrebu palca za izradu udubljenja u sredini kolačića, zbog čega se i zovu thumbprint cookies. No za izradu udubljenja možeš koristiti i neki drugi predmet, poput ruba valjka. Baza za kolačiće je jednostavno tijesto napravljeno samo od maslaca, šećera, vanilije, soli i brašna. Tope su u ustima i izrazito su prhki.

Kolačiće možeš puniti marmeladom, čokoladom ili slanim karamelom, prema ukusu i željama.

 

Brzo gotov recept! Veseli keksići dobro će izgledati i na blagdanskom stolu

 

Sastojci:

  • 10 žlica maslaca
  • 100 g šećera
  • prstohvat soli
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 170 g brašna
  • 50 g čokolade (sitno sjeckane)

 

postani majstor Evo gdje se najčešće griješi u pripremi keksa...

 

Priprema:

  1.  Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Obloži lim za pečenje papirom za pečenje.
  2. U zdjeli mikserom izmiješaj maslac, šećer, sol i vaniliju na srednjoj brzini dok ne postane glatko, oko 2 minute. Umiješaj brašno.
  3. Tijesto formiraj u kuglice te ih posloži na pleh uz razmak.
  4. Peci deset minuta, izvadi iz pećnice i napravi udubljenje u sredini svakog kolačića. Vrati ih u pećnicu i peci dok ne poprime svijetlo smeđu boje na rubovima, još sedam do devet minuta. Izvadi ih na rešetku da se ohlade.
  5. Izmiješaj čokoladu i dvije žlice maslaca u maloj vatrostalnoj posudi. Postavi ju iznad lonca s kipućom vodom; povremeno promiješaj dok se ne otopi i krema ne postane glatka. Ostavi da se malo ohladi.
  6. Kad se kolačići ohlade, napuni otiske palca čokoladnom smjesom.

Dobar tek!

 

dobro je znati Imamo devet savjeta za pripremu odličnih keksića

Posjeti Gastro.hr