Omekšajte maslac za kolače u samo nekoliko sekundi

Thinkstock
Zaboravite na problem čekanja da se maslac otopi pri pripremi kolača, jednostavnije je nego što ste mislili.
Vidi originalni članak

Postoji ona jedna stvar koja nam se svima potkrade kada pripremamo kolače - ostavljanje maslaca na sobnoj temperaturu kako bi na vrijeme omekšao. Zaboravite topljenje u mikrovalnoj ili na štednjaku, pronašli smo idealno rješenje!

Kada pripremate kremu za koju vam je potreban omekšali maslac odmah, dohvatite ribež, izvadite maslac iz hladnjaka i – naribajte ga. U manjim komadićima otopit će se brže, a do trenutka kada naribate svu potrebnu količinu, ono od čega ste krenuli već će biti spremno za miksanje.

Ribanje maslaca također je pogodno i za pripremu prhkih tijesta jer ćete manje komadiće lakše spojiti s brašnom i tijesto će brže biti gotovo. 

 

Posjeti Gastro.hr