Špajza 14. lipnja 2016.

Omekšajte maslac za kolače u samo nekoliko sekundi

maslac
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zaboravite na problem čekanja da se maslac otopi pri pripremi kolača, jednostavnije je nego što ste mislili.

Postoji ona jedna stvar koja nam se svima potkrade kada pripremamo kolače - ostavljanje maslaca na sobnoj temperaturu kako bi na vrijeme omekšao. Zaboravite topljenje u mikrovalnoj ili na štednjaku, pronašli smo idealno rješenje!

Kada pripremate kremu za koju vam je potreban omekšali maslac odmah, dohvatite ribež, izvadite maslac iz hladnjaka i – naribajte ga. U manjim komadićima otopit će se brže, a do trenutka kada naribate svu potrebnu količinu, ono od čega ste krenuli već će biti spremno za miksanje.

Ribanje maslaca također je pogodno i za pripremu prhkih tijesta jer ćete manje komadiće lakše spojiti s brašnom i tijesto će brže biti gotovo. 

 

maslac | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.