Ova slastica idealno je osvježenje za vruće ljetne dane. Priprema je brza i jednostavna, nema ni kuhanja ni pečenja. Ja sam koristila višnje, borovnice i ribizl, ali jednako dobar izbor bile bi i maline, kupine, breskve i drugo svježe sezonsko voće.
Krema od mascarponea sa sezonskim voćem (za 4 čaše)
Sastojci:
Za kremu:
250 g mascarpone sira
150 ml vrhnja za šlag
1 žlica meda
1 žlica šećera u prahu
1 limun (sok i naribana korica)
1 žličica ekstrakta vanilije
Za podlogu:
50 g McVities keksa
1 žlica otopljenog maslaca
1 žlica šećera u prahu
malo cimeta
Višnje, ribiz, borovnice
Priprema:
- Voće oprati, višnjama ukloniti koštice.
- Mascarpone, šećer i vrhnje za šlag miješati mikserom par minuta, dok se sastojci ne sjedine i krema postane gusta. Dodati med, vaniliju, limunov sok i naribanu koricu pa još kratko miješati.
- Kremu staviti u slastičarsku vrećicu i ostaviti u hladnjaku 10 minuta.
- Za to vrijeme pripremiti podlogu od keksa – kekse zgnječiti/usitniti u mužaru, dodati šećer, otopljeni maslac i malo cimeta pa sve dobro promiješati.
- Smjesu od keksa rasporediti u čaše, po keksima staviti sloj voća zatim sloj kreme i tako dok ne iskoristite voće i kremu.
- Prije posluživanja dobro ohladiti.