Zahvaljujući društvenim mrežama i retro trendovima, sve veći kulinarski hit među mladenkama diljem svijeta su “gole” vjenčane torte. Nemaju “pokrivače” od slatkih fondanta, već im se javno vidi boja i oblik biskvita, kao i krema. Moderno dizajnirane u nekoliko slojeva biskvita, torte ponosno pokazuju svoj sastav, ne skrivajući ga ispod glazure ili šlaga.
Kreativni slastičari savršeno oblikovane torte od biskvita i kreme dodatno ukrašavaju predmetima iz prirode; voćem, cvijećem i biljem. Biskvit može biti klasičan bijeli, čokoladni, od kave, s dodatkom sjeckanih orašastih plodova, ili s umiješanim šarenim šećernim mrvicama, koje će mu dati posebno veseo izgled.
Kreme za nadjeve su od slastičarske kreme, bavarske kreme od vanilije, engleske čokoladne kreme od mlijeka i žumanjaka, čokoladne ganache ili tučenog slatkog vrhnja. Da bi što čvršće stajao na biskvitu, u slatko vrhnje dodajte učvršćivač šlagfix, a aromu jagode, maline, kruškovca ili mente - ako kremu želite lagano obojiti. U meki šlag i krem sir možete dodati i voćni pire, od malina, jagoda ili drugog voća.
Protisnite ga kroz gusto sito kako bi krema bila glatke teksture. Kombinirajte dvije boje krema i biskvita, čokoladni tamni i bijeli biskvit, sa žutom kremom od limuna i zelenom aromatiziranom likerom od mente. Čokoladni biskvit možete kombinirati i s biskvitom od bjelanjaka, a u beze umiješajte i bademe.
Jedan dio čokoladnog biskvita možete izrezati na kocke i njima ukrasite vrh torte, ubacite plodove malina i kupina te pospite šećerom u prahu. Na goloj torti dovoljno je malo decentnih ukrasa, čokoladnih strugotina ili savijutaka. Čokoladne glazure i slatki šećerni sirupi neka “neuredno” padaju po torti, a osim obilja sezonskog šumskog voća; jagoda, borovnica, malina, jestivog cvijeća ili onog ušećerenog, otiđite korak dalje i ukrasite je karameliziranim kokicama