Ostaci od sira savršen su završni dodatak juhama i umacima

Thinkstock
Mozzarella, feta sir i parmezan imaju mnogo više za ponuditi od onog za što ih inače koristimo. Provjerite o čemu je riječ!
Vidi originalni članak

Puniji, bogatiji okusi u gustim juhama, gulašima i umacima ono su čemu težimo kod uživanja u toplim tanjurima. Postići ih možete i lakše nego što možete zamisliti, a za to će vam najbolje poslužiti, ni manje ni više, već ostaci od - sira. 

Tvrđi sirevi poput parmezana sastoje se od, između ostalog, i tvrde korice koju je nemoguće naribati, ali će upravo ona poslužiti kao savršen završni dodatak gustim jelima.
 


Ubacite je u lonac i pustite da se kuha s ostalim sastojcima. Dopustite korici od sira da otpusti svoje arome i vaša jela učini raskošnijima no ikad. Kora od sira trebala bi se kuhati oko pola sata kako bi postigli željeni efekt. 

Voda u kojoj stoji mozzarella ili feta sir također će biti sjajna podloga za umake. Tekućina od takvih sireva, posebice fete, prepune su manjih komadića sira koji će dati na kremoznosti dok će voda dati na jačim i punijim okusima. Pripazite na slanoću, isprobajte jelo prije završavanja pa navalite na još bogatije i slasnije tanjure.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr