gastro postao
Gladni ste i razmišljate što skuhati, ali vam se još ne kuha glavno jelo i samo biste nešto prigrizli? Onda imamo super ideju za vas!
Napravite ove slane savitke sa špinatom i feta sirom i sigurno nećete požaliti.
Za najbolji okus i doživljaj, poslužite ih još tople. Ako vam ostane za drugi dan (teško, ali moguće) pospremite ih u pećnicu -nemojte ih pokrivati kako se ne bi navlažili.
Sastojci:
- 250 g smrznutog špinata (odmrznuti ga)
- 1/2 šalice zdrobljenog feta sira
- 1/4 šalice luka narezanog na kockice
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica nasjeckanog kopra
- 1 češanj češnjaka, nariban
- Sol i papar
- 2 jaja
- 500 g lisnatog tijesta
- Posuda za pečenje s kalupima za muffine (12 kalupa)
Priprema:
- Dobro ocijediti prethodno odmrznut špinat
- Pomiješati u posudi špinat, sir, luk, maslinovo ulje, kopar i češnjak te posoliti/popapriti po želji
- Razmutiti jaje i dodati prethodno napravljenoj smjesi te sve dobro izmiješati
- Razvući tijesto i narezati ga na 12 komada te poslagati u podmazane kalupe
- U svaki kalup, staviti dio smjese i pokriti tijestom koje je višak; pritisnuti da gornji dio bude pokriven tijestom
- Razmutiti jaje i premazati tijesto; po želji, posipajte sjemenkama sezama ili lana
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva i peći otprilike 20 minuta (dok ne postane zlatno smeđe)
I to je to! Vaše predjelo je gotovo!