Otkrijte gdje ste pogriješili u pripremi kolača

Danny Lawson/Press Association/PIXSELL
Paul Hollywood, britanski televizijski chef i autor brojnih kuharica, rado savjetuje gastro entuzijaste u pripremi kruha i slastica. Na službenoj je stranici tako podijelio i popis najčešćih pogrešaka i pojasnio zašto se nezgode pri pečenju događaju.
Vidi originalni članak

Svima se povremeno dogodi neki neuspjeh u kuhinji, a posebno je frustrirajuće kada ne znamo točno gdje je pošlo po krivu. Paul Hollywood olakšava situaciju ovim popisom najčešćih pogrešaka i povezuje ih s potencijalnim uzrokom. 

Zašto je biskvit čudnog oblika?
Ako vaš biskvit nakon pečenja poprimi neobičan oblik, vjerojatno ste stavili previše tekućine u smjesu ili malo previše praška za pecivo. Treća je opcija nedovoljno zagrijana pećnica.

Zašto je biskvit popucao?
Ako vaš biskvit ima pukotine, moguće je da ste u smjesu dodali premalo tekućine ili ste pretjerali s dodavanjem praška za pecivo.

 

projekt za vikend Hrskavi baguette po receptu Paula Hollywooda

 

Zašto je kolač „zbijen“? 
Ako je gust i zbijen, vjerojatno ste dodali previše masnoće ili su vaše ruke bile vrlo tople kad ste umijesili brašno.

Zašto je voće u biskvitu palo na dno?
Postoji mogućnost da je smjesa bila previše tekuća ili je vaše voće bilo previše vodenasto. 

Zašto je prhko tijesto pretvrdo?
Postoji niz razloga zbog kojih tijesto može ispasti pretvrdo. Možda ste dodali previše vode ili premalo masnoće ili jednostavno masnoću niste dovoljno dobro umijesili. Naravno, ne treba zaboraviti na najočitiji razlog – predugo pečenje.

Zašto je dno kolača vlažno?
To se najčešće događa kad pećnica nije dovoljno zagrijana, a sasvim je moguće i da ste u smjesu dodali previše vode.

 

PRIMAMLJIVO Brzi keksići Paula Hollywooda

 

 

Posjeti Gastro.hr