gastro postao
Isprobajte ukusne biscotte prema receptu britanskog kuhara Paula Hollywooda.
Ovi su keksići nastali još u 13. stoljeću u Italiji. Postoje brojne verzije, a popularni pekar i slastičar Paul Hollywood najviše voli one s brusnicama i pistacijom, lješnjacima i datuljama i kombinaciju čokolade, badema i naranče.
Danas vam prenosimo recept za njegove neobične biscotte s brusnicama i pistacijom. Hollywood predlaže da ih, osim uz kavu ili čaj, isprobate i uz desertna vina.
Sastojci:
- 250 g glatkog brašna
- ½ žličice praška za pecivo
- 250 g šećera
- 3 jaja
- 220 g pistacije
- 125 g suhih brusnica
- Korica 1 limuna
Priprema:
- Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i šećer.
- Izmiksajte jaja i polako ih dodajte u brašno. Možda vam neće ni trebati sva tri jaja pa pažljivo pratite kako vam tijesto ne bi postalo previše ljepljivo.
- Maknite ljusku pistacije i grubo nasjeckajte. Dodajte ih, s brusnicama i koricom limuna, u tijesto.
- Nakon što dobro zamijesite, položite tijesto na pobrašnjenu površinu i podijelite u dva dijela.
- Razvaljajte ih u valjak promjera 4-5 cm. Položite ih na papir za pečenje i pecite 30 minuta na 140 stupnjeva.
- Izvadite ih i pustite da odstoje 10 minuta, a zatim ih narežite dijagonalno na dijelove debele 2-3 cm.
- Vratite ih na papir za pečenje i u pećnicu na 20-30 minuta. Znat ćete da su gotovi kad vidite da su se ispekli u sredini. Ne zaboravite ih okrenuti tijekom pečenja.
Predlažemo da pričekate da se ohlade i servirate ih hrskave. Uživajte!