gastro postao
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 632
Potrebno vam je
- 225 g brašno za dizana tijesta
- 1 žličica prašak za pecivo
- 225 g šećer, u prahu
- 2 kom jaje kokošje
- 0.50 žličica ekstrakt badema
- 150 g maslac, slani
- 350 g jabuka (cijela)
- 25 g listići badema
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva.
- Namastite kalup (dubine 20 cm).
- Zajedno pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, jaja, ekstrakt badema i omekšali maslac. Miješajte dok se sastojci ne sjedine.
- Pola dobivene smjese izlijte u lim za pečenje koji ste prethodno namastili. Jabuke koje ste prethodno ogulili i skuhali izrežite na kriške i poslažite po tijestu.
- Ostatak smjese uz pomoć žlice rasporedite preko jabuka. Pazite da sve bude dobro pokriveno. I za kraj pospite s ljuskicama badema.
- Pecite oko 1:15 ili 1:30 minuta, dok ne postane zlatne boje.