Panko mrvice donose hrskavije i slasnije pohanje

Thinkstock
Hrskave, prozračne, posebne panko mrvice podižu baš svako pohano jelo, a želite li stvarno uživati u njima, svakako se bacite na pripremu sjajnog tonkatzu odreska.
Vidi originalni članak

Iako se panko mrvice ponajviše koriste u azijskoj, posebice japanskoj, kuhinji, u posljednje su se vrijeme raširile i na druge svjetske kuhinje. Tako ih možete koristiti za klasična pohanja mesa i povrća te kako biste složencima dali hrskaviju koricu, dok se za pripremu popečaka ipak okrenite klasičnim krušnim mrvicama.

 

Male tajne Tajna najfinijeg pohanja krije se u...

 

 

Ono što panko mrvice razlikuje od klasičnih krušnih jest način pripreme. Naime, panko mrvice rade se isključivo od bijelog kruha, a najčešće se koristi samo mekši dio kruha. Ipak, najveća razlika krije se u teksturi jednih i drugih mrvica, pa su tako panko mrvice puno prozračnije i rahlije, nalik na pahuljice. Upravo ta tekstura čini ih posebno hrskavima kada se prže te ne upijaju masnoću u tolikoj mjeri kao što je to slučaj kod običnih krušnih mrvica.

Panko mrvice idealne su za pohanje mesa i povrća koje želite učiniti posebno hrskavima, a najpoznatije jelo koje koristi panko mrvice jest  tonkatsu svinjetina. Riječ je o pohanoj svinjetini, najčešće slabini ili fileu koji se poslužuje uz rižu, u sendviču ili uz fini preljev na bazi soja umaka.

 

Ideja za ručak Pohana svinjetina sa salatom od krumpira i mahuna

 

 

Klasične krušne mrvice pak se mogu pripremati od različitih vrsta kruha, a kod pripreme se koristi i korica. Osim za klasično pohanje, obične krušne mrvice savršene su za zgušnjavanje jela ili pripremu popečaka kod kojih hrskavost ne igra posebnu ulogu. 

 

Krenimo od početka Kako napraviti krušne mrvice?


Posjeti Gastro.hr