Patlidžani i tikvice u sasvim novim izdanjima!

Thinkstock
Pečeno, kuhano ili na pari, povrće ljeti zauzima sve veći dio tanjura, a odavno je prestalo biti samo prilog
Vidi originalni članak

Kao što je bogata ljetna sezona povrća, velika je raznolikost načina njegove pripreme. Pečeno povrće možete pripremiti kao glavni obrok u obliku torte. Gratinirano u pećnici s obiljem vrhnja, sira i krušnih mrvica možete pripremiti svaku vrstu povrća, od mladog krumpira do cvjetače, brokule, zelenih mahuna, rajčica ili kombinacija raznog povrća.

 

 

za doručak i ručak Najjednostavnija pita od tikvica i sira

 

 

Kako bi bilo još ukusnije, prije pečenja ga ostavite u nekoj od marinada, poput one od češnjaka, maslinovog ulja, bosiljka i drugog aromatičnog bilja. Višak povrća u hladnjaku iskoristite za pripremu slanih pita i krušnih pogačica, pospite ih fetom i mozzarellom te posložite po vrhu listove crvenog radiča, minirajčica, tikvica i drugog sezonskog povrća.

 

 

ukusno i mirisno Patlidžan-pizza legendarne Julije Child

 

 

Kao glavni obrok iskoristite nadjevene šampinjone, rajčice, paprike i patlidžane, a tikvice punite nadjevom od rajčica i gljiva. Osim u pećnici, ploške povrća možete peći i na grill tavi te pripremiti na salatu. Svjetski poznato jelo ratatouille, podrijetlom iz Nice, postalo je klasik francuske kuhinje. Poslužuje se kao glavno jelo, a pripremati se može u pećnici od patlidžana, paprika babura, rajčica i celera. Povrće možete pripremati i na roštilju tako da ih slažete na drvene štapiće, a odličan su prilog mesu s grilla.

Posjeti Gastro.hr