Pet genijalnih ideja za iskorištavanje mrkve

Thinkstock
Povrće koje gotovo uvijek imamo u hladnjaku možete pretvoriti u zanimljiva jela i priloge.
Vidi originalni članak

Mrkve uglavnom koristimo za umake s mesom, juhe i temeljce, a postoje puno zanimljiviji načini za iskorištavanje mrkve koja je prepuna kulinarskog potencijala

Ukiseljene trakice mrkve

Narežite mrkvu na trakice i ukiselite u tegli zajedno s kiselim krastavcima i začinima po želji. Uvijek možete oplemeniti jela s njom ili dodati u salatu.

 

pogledajte! Pečena mrkva s hrskavom slaninom i slatkim sirupom

 

Napravite pesto od mrkvine kore

Portal The Kitchn savjetuje da ne bacate kore, već da ih pretvorite u zanimljivi pesto. Mrkvi dodajte prepržene orahe ili bademe, parmezan, luk, sol i maslinovo ulje. Tjestenina s pestom od mrkve lagan je i brz obrok koji je će zadovoljiti svačije nepce.

Neka mrkva ima glavnu ulogu u salati

Naribajte mrkvu s jabukom ili kupusom, začinite po želji i uživajte.

 

chill&grill 2021 Grilana mrkva - neodoljivo dobar prilog

 

Ispecite je u pećnici s ciklom

Mrkva i cikla pečena u pećnici s acetom balsamicom i bijelim vinom čine savršen prilog mesu. Slatko-kiselo povrće odlično se slaže s grillanim mesom.

Umak od mrkve

Napravite marokanski umak od mrkve sa slanutkom. Dodajte mrkve, luka, kuhanog slanutka i začina po želji, izmiksajte i poslužite na krekerima ili s toplim kruhom. 

Posjeti Gastro.hr