Špajza 13. studenoga 2018.

Pet genijalnih ideja za iskorištavanje mrkve

Mrkva
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Povrće koje gotovo uvijek imamo u hladnjaku možete pretvoriti u zanimljiva jela i priloge.

Mrkve uglavnom koristimo za umake s mesom, juhe i temeljce, a postoje puno zanimljiviji načini za iskorištavanje mrkve koja je prepuna kulinarskog potencijala

Ukiseljene trakice mrkve

Narežite mrkvu na trakice i ukiselite u tegli zajedno s kiselim krastavcima i začinima po želji. Uvijek možete oplemeniti jela s njom ili dodati u salatu.

 

Možda vas zanima... Pečena mrkva s hrskavom slaninom i slatkim sirupom Recepti

 

Napravite pesto od mrkvine kore

Portal The Kitchn savjetuje da ne bacate kore, već da ih pretvorite u zanimljivi pesto. Mrkvi dodajte prepržene orahe ili bademe, parmezan, luk, sol i maslinovo ulje. Tjestenina s pestom od mrkve lagan je i brz obrok koji je će zadovoljiti svačije nepce.

Neka mrkva ima glavnu ulogu u salati

Naribajte mrkvu s jabukom ili kupusom, začinite po želji i uživajte.

 

Možda vas zanima... Grilana mrkva - neodoljivo dobar prilog Špajza

 

Ispecite je u pećnici s ciklom

Mrkva i cikla pečena u pećnici s acetom balsamicom i bijelim vinom čine savršen prilog mesu. Slatko-kiselo povrće odlično se slaže s grillanim mesom.

Umak od mrkve

Napravite marokanski umak od mrkve sa slanutkom. Dodajte mrkve, luka, kuhanog slanutka i začina po želji, izmiksajte i poslužite na krekerima ili s toplim kruhom. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.