Pet nedavno otvorenih mjesta u Zagrebu koja morate posjetiti

Gastro.hr
Zagreb je u posljednje vrijeme dobio desetak novih lokala s hranom i pićem koje je naprosto šteta propustiti. Posjetili smo ih i donosimo vam naš sud!
Vidi originalni članak

Planirate li se ovih dana počastiti dobrom hranom i istim takvim društvom, ovaj popis stvoren je za vas. Fini odresci, pizza, fantastičan kruh ili nešto sasvim novo - imamo ih baš sve!

 

pivili!!! Svi pivski festivali u Hrvatskoj i okolici 2019.

 

Kantina MM

Na kraju Ilice, kada zbilja mislite da dalje više nema, smjestio se pravi mali raj za gurmane. Naš je urednik Ribafish posjetio Kantinu MM i vratio se prepun dojmova. Ogroman prostor s open kitchen konceptom već je prerastao u mjesto s preporukom za uživanje u svježim namirnicama visoke kvalitete, ali i dobrom vinu. 

Ovdje možete isprobati mesne i riblje delicije kreirane s posebnom pažnjom u zbilja divno uređenom prostoru. Idealno za one posebne životne prilike!

 

novo mjesto! Kantina MM: Fantastičan gastro užitak uz open kitchen u industrijskom stilu!

 

Franko's Pizza&Bar

Nova pizzerija u gradu možda već zvuči pomalo dosadno, no jednom kada isprobate Franko's pizzu znat ćete zašto je ovo mjesto u tek nešto više od mjesec dana od otvaranja skupilo ogromnu količinu pohvala. 

U Franko'su pizze pripremaju u krušnoj peći i, iako su cijene nešto veće od uobičajenih, taj se luksuz svakako isplati. Isprobali smo njihovu margeritu sa San Marzano DOP rajčicom, fior di late mozzarellom, grana padanom i svježim bosiljkom. Vrhunski sastojci na istom takvom tijestu dovoljan su razlog da se počastite jednom od boljih pizza koje smo u Zagrebu isprobali. 

Margherita je prepuna okusa, tijesto je fantastično i ne sjeda teško na želudac. Pizza za apsolutno uživanje! 

Franko's se nalazi na adresi Branimirova 71A.

 

 

Breadclub

Iako je riječ o pekarnici, ovo mjesto uskoro će dobiti i bistro dio pa ćemo tako u svježim kroasanima moći uživati u ugodnom ambijentu uz miris kruha. Ovo nas je mjesto u potpunosti osvojilo ponajprije posve drugačijim artisan sourdough proizvodima, focacciom i kruhom koji se jedu poput kolača, ali i šarmantnim osobljem.

Ako još niste, svakako posjetite Breadclub na Trakošćanskoj. Preporučujemo kroasane svih vrsta i oblika, kukuruzni kruh i focacciu.

 

Na Trešnjevci Breadclub: Zagreb je dobio fantastičan butik kruha i kroasana

 

 

El Toro street food

Na početku Petrinjske prije nekoliko tjedana otvoren je još jedan El Toro restoran. Pod vodstvom chefa Maria Mihelja, koji već godinama uspješno vodi El Toro restoran u Šubićevoj, ovaj je lokal najavljen kao savršeno mjesto za ljubitelje street fooda.

Na meniju se trenutno nalaze jela iz cijelog svijeta pa smo tako ovdje isprobali sjajan tiradito carpaccio koji na meni stiže početkom lipnja, aromatičnu pileću paštetu s crumbleom od lješnjaka i domaćom focacciom te fantastičan, osvježavajuć ceviche od kozica. 

Popisu jela koja su nas oduševila dodali bismo i gyoze sa svinjetinom, dumplingse s kozicama te slasnu, hrskavu pohanu piletinu. Malo je reći da smo nakon ovog ručka polizali prste.

 

novo mjesto! El Toro street food: Nove ideje chefa Marija Mihelja u centru metropole

 

Baba by RougeMarin

Jedan od zanimljivijih koncepata iz kuhinje Marina Medaka smjestio se u zagrebačkoj Harmici.

MlinZZa, kombinacija mlinca i nadjeva za pizzu, iznenadila nas je na čak nekoliko razina. Domaći, lokalni sastojci pun su pogodak za ovakav tip jela, posebice zato što mlinZZu možete isprobati u nekoliko lokalnih verzija. Tu su slavonska, dalmatinska ili ona s Dolca. Cijene se kreću od 32 do 68 kuna.

Svaka mlinZZa dolazi u kutiji, dno mlinca premazuje se umakom od piletine i gljiva (genijalna ideja), a zatim se puni dodacima poput kobasice, čvaraka i pečene paprike, salatom od hobotnice i drugim sastojcima specifičnim za različite krajeve zemlje.

Nadjev je gotovo nevjerojatno bogat, a jedini problem jest uživanje u ovom slasnom hibridu na otvorenom. Zbog hrskavog mlinca malo je vjerojatno da će baš svi sastojci ostati na mjestu, stoga se svakako zaputite u obližnji kafić ili u park na klupicu i u sjajnim okusima uživajte bez briga.
 

Posjeti Gastro.hr