Recenzije 14. ožujka 2019.

Kantina MM: Fantastičan gastro užitak uz open kitchen u industrijskom stilu!

foto: Kantina MM
gastro postao gastro.24sata.hr
Apsolutno ništa ne govori da ćete na kraju Ilice ući u veličanstveni bunker s arhivskim vinima i zasjesti u restoran s vrhunskim kuharima i još boljim namirnicama...

Upravo se to dogodilo ovih dana. Mario Mendek, vlasnik Selekcije MM, Zagrebu je tako darovao novo mjesto za istinske sladokusce. Kantina MM idealno je mjesto za kušanje vina i uživanje u vrhunskim namirnicama. Uređena u industrijskom stilu, open-kitchen u sklopu vinskog podruma savršena je kulisa za razna događanja i proslave intimnijeg karaktera.

 | Author: Kantina MM foto: Kantina MM  | Author: Kantina MM foto: Kantina MM

Jedan od najvećih uvoznika i distributera svjetskih poznatih prehrambenih brendova na području Hrvatske, Slovenije i Srbije, Selekcija MM plod je rada i truda njegova osnivača Marija Mendeka koji je svoju ljubav prema hrani odlučio podijeliti sa svima. Početak njegove avanture počinje krajem osamdesetih u Münchenu, Njemačkoj gdje je godinama radio u restoranu s 2 Michelinove zvjezdice, a njegovi zagrebački prijatelji mislili da radi kao vulkanizer.

Tada se prvi put susreo s najkvalitetnijim namirnicama poput kavijara, foie gras, steakova, janjećeg frenched racka... Iako je odmah prepoznao svoju ljubav prema hrani, tada još nije znao kako će se ona pretvoriti u životni poziv.

 | Author: Kantina MM foto: Kantina MM  | Author: Kantina MM foto: Kantina MM

U trenutku kada otkriva Rungis, najveću parišku tržnicu i centar francuske gastronomske baštine, prepoznaje priliku spajanja hrvatskog i francuskog prehrambenog tržišta. U to vrijeme nitko se u Hrvatskoj nije bavio uvozom premium segmenta hrane pa Marijo Mendek odlučuje iskoristiti dobivenu priliku što je rezultiralo time da je Selekcija MM ranih 2000-tih bila pionir gourmet uvoza u Hrvatskoj.

Stvaranjem želje da svojim klijentima pruže mjesto za kušanje vina i uživanje vrhunskim namirnicama, Selekcija MM poduzima sljedeći logičan korak i otvara Kantinu MM.

 | Author: Kantina MM foto: Kantina MM  | Author: Kantina MM foto: Kantina MM


Kantina MM uređena je u industrijskom stilu, open-kitchen u sklopu vinskog podruma te čini idealno mjesto za održavanje različitih evenata, privatnih i poslovnih. Jedinstven dojam Kantine MM postignut je spojem željeza i tamne boje u kontrastu s toplijim nijansama sive i smeđe boje namještaja, a osjećaj topline prostora postignut je ambijentalnom rasvjetom.

 | Author: Kantina MM foto: Kantina MM  | Author: Kantina MM foto: Kantina MM


Tijekom uživanja u najkvalitetnijem vinu, mesnim i morskim proizvodima te delikatesama pažnju će Vam plijeniti boce vina vlastite proizvodnje Mendek Selekcija Plavac Mali Barrique smještene na dvoetažnim policama koje čine umjetničku instalaciju (boce su pune vinom) te tako upotpunjuju prostor. Pomno odabrani detalji i vrhunska ponuda prehrambenih namirnica i vina čine ovaj prostor idealan za proslave i razna događanja intimnijeg karaktera.

 | Author: Kantina MM foto: Kantina MM  | Author: Kantina MM foto: Kantina MM


Kantina MM nalazi se u Ilici 424 u Zagrebu te je savršeno mjesto za isprobavanje brojnih kulinarskih demonstracija i prepuštanju trenutku čistog užitka premium hrane i vina, a posjeduje i vlastiti parking kojem se pristupa iz Ilice iz pravca grada, za sve koji dolaze vlastitim automobilom. Radno vrijeme je od ponedjeljka do subote od 13h do 23h, a nedjeljom isključivo za potrebe događanja, prema dogovoru.

 | Author: Kantina MM foto: Kantina MM  | Author: Kantina MM foto: Kantina MM

Mlad, ali iskusan chef Dario Bionda nakom Monte Mulinija, Bistro Apetita, Dubravkinog puta i restorana B35, ovdje je da ispiše nove stranice domaće gastronomije, a ako će sva jela biti kao brancin s pireom, budućnost je svima osigurana! Sjajno iskustvo, nadamo se da ga uskoro ponavljamo.

 | Author: Kantina MM foto: Kantina MM

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.