Poboljšaj standardni bolognese na čak devet načina

Stockfood
Bolognese je umak kojem se svi rado vraćaju
Vidi originalni članak

Špageti bolognese toliko su popularno jelo i čest gost na blagovaonskom stolu da su jednostavno kroz godine postali dio obitelji. No, osim klasičnog recepta, donosimo ti i deset načina kako ga možeš unaprijediti. Bez brige, u pitanju su male izmjene koje neće narušiti ni izgled ni okus talijanskog klasika. Dobar tek!

 

uspijeva svaki put Gordon Ramsay otkriva tajnu savršeno kuhane tjestenine

 

Deset savjeta za pripremu (još boljeg) umaka bolognese:

  1. Umjesto čiste mljevene govedine, za dodatnu slatkoću koristi mješavinu mljevene govedine i mljevene svinjetine, teletine ili piletine.
  2. Zamijeni slaninu narezanu na kockice s pancetom narezanom na kockice, dimljenom domaćom slaninom ili mortadelom za kontrastne teksture.
  3. Dodaj 100 g suhih šumskih gljiva, namočenih u toploj vodi jedan sat prije kuhanja i nasjeckanih. Zatim procijedi vodu i upotrijebi ju kao zamjenu za dio temeljca.
  4. Dodaj sitno nasjeckanu crvenu papriku ili pečeni patlidžan kako bi povećala dozu povrća.
  5. Dodaj 400 grama pileće jetre, očišćene i nasjeckane, za dodatno bogatstvo okusa.
  6. Dodaj malo sojinog umaka.
  7. Razmisli i o dodavanju dva klinčića.
  8. Pojačaj zelenilo klasičnim spojem bilja - peršina, kadulje, ružmarina i majčine dušice.
  9. Završi recept s dvije žlice vrhnja ili mlijeka te dobro promiješaj kako bi se svi sastojci sjedinili.

Rezultat svega bit će savršeni umak koji možeš preliti preko svojih špageta, fettuccina ili tagliatella.

 

Vege opcija Nikad brži "bolognese" - novo izdanje omiljenog klasika Mama, ja sam gladan Brzinska tjestenina s kremom od špinata

Posjeti Gastro.hr