Povrće iz pećnice - donosi bogatije arome i slaže se uz svaki prilog

Thinkstock
Umjesto pirjanja na tavi i stajanja ispred štednjaka, povrće jednostavno ubacite u pećnicu, pa uživajte u slasnim zalogajima punim sezonskih okusa.
Vidi originalni članak

Stajanje za štednjakom ovog smo ljeta u potpunosti zamijenili nekim drugim, praktičnijim aktivnostima. Mrkvu, tikvice, krumpir, patlidžan, papriku, luk i omiljene rajčice od sada samo ubacujemo u pećnicu, a zatim ih kombiniramo dodacima po želji. Jednostavnije ne može!

 

Boje jeseni Lažni ratatouille: Cikla i krumpir u genijalnom složencu

 

 

Već smo otkrili kako je pečeno povrće daleko aromatičnije od onog pirjanog, posebice kada je riječ o pripremi gustih juha poput one od bundeve ili pak neodoljivih sezonskih kombinacija s patlidžanom, no nedavno smo teoriju odlučili isprobati i u drugim kombinacijama.

U pećnicu smo ubacili luk, češnjak, popriličnu količinu rajčica i začinili maslinovim ulje, soli, paprom i bosiljkom. Sve zajedno pekli smo na 200 stupnjeva oko 20 minuta, kombinaciji dodali al dente skuhane špagete i iznenadili se fantastičnim okusima ovog nevjerojatno jednostavnog jela.

 

Nakon prvotnog uspjeha, nastavili smo koristiti provjerenu formulu, pa smo tako zajedno pekli mrkvu, tikvice, papriku i luk koje smo zatim kombinirali s kuhanom rižom s malo maslaca i bazičnim začinima, a u drugom su se spoju našli pečeni patlidžani, tikvica i rajčica kojima smo dodali proso. Za prste polizati!

 

Ostalo vam je pečenog povrća? Nema problema, imamo rješenje!

 

Ovakve kombinacije odlične su upravo zato što ne zahtijevaju dugotrajno stajanje za štednjakom, miješanje i neprestanu provjeru. Povrće je dovoljno tek dobro začiniti, pa sve zajedno ubaciti u pećnicu kako bi ono omekšalo. Za to vrijeme možete pripremiti salatu, skuhati tjesteninu, rižu ili drugi prilog i jednostavan ručak prepun aroma spreman je u rekordnom roku.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr