Stajanje za štednjakom ovog smo ljeta u potpunosti zamijenili nekim drugim, praktičnijim aktivnostima. Mrkvu, tikvice, krumpir, patlidžan, papriku, luk i omiljene rajčice od sada samo ubacujemo u pećnicu, a zatim ih kombiniramo dodacima po želji. Jednostavnije ne može!
Već smo otkrili kako je pečeno povrće daleko aromatičnije od onog pirjanog, posebice kada je riječ o pripremi gustih juha poput one od bundeve ili pak neodoljivih sezonskih kombinacija s patlidžanom, no nedavno smo teoriju odlučili isprobati i u drugim kombinacijama.
U pećnicu smo ubacili luk, češnjak, popriličnu količinu rajčica i začinili maslinovim ulje, soli, paprom i bosiljkom. Sve zajedno pekli smo na 200 stupnjeva oko 20 minuta, kombinaciji dodali al dente skuhane špagete i iznenadili se fantastičnim okusima ovog nevjerojatno jednostavnog jela.
Nakon prvotnog uspjeha, nastavili smo koristiti provjerenu formulu, pa smo tako zajedno pekli mrkvu, tikvice, papriku i luk koje smo zatim kombinirali s kuhanom rižom s malo maslaca i bazičnim začinima, a u drugom su se spoju našli pečeni patlidžani, tikvica i rajčica kojima smo dodali proso. Za prste polizati!
Ovakve kombinacije odlične su upravo zato što ne zahtijevaju dugotrajno stajanje za štednjakom, miješanje i neprestanu provjeru. Povrće je dovoljno tek dobro začiniti, pa sve zajedno ubaciti u pećnicu kako bi ono omekšalo. Za to vrijeme možete pripremiti salatu, skuhati tjesteninu, rižu ili drugi prilog i jednostavan ručak prepun aroma spreman je u rekordnom roku.
Dobar tek!