26. listopada 2016.

Ostalo vam je pečenog povrća? Nema problema, imamo rješenje!

pečeno povrće
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Začini, lijepa hrskava korica i nezamislivo dobri okusi povrća koje se peklo uz pečenje dobit će jednu sasvim novu svrhu.

Nema boljeg od povrća iz pećnice uz kakav dobar komad mesa. No kada ručak privedete kraju, a u posudi za pečenje ostanu komadi lijepo pečenog, na pravim mjestima hrskavog povrća, nipošto ga nemojte baciti. To povrće možete iskoristiti na dva sjajna načina. Jedina stvar na koju je važno obratiti pažnju jesu namirnice koje nije preporučljivo podgrijavati, a popis istih možete pronaći ovdje.

Pečenje | Author: Stockfood foto: Stockfood

Ostaci povrća svakako su najbolji za pripremu kremastih, toplih juha. Ubacite ih u lonac, lagano ih zagrijte pa zalijte temeljcem. Kuhajte dok se i temeljac ne zagrije, a zatim sve zajedno usitnite štapnim mikserom. Trebali biste dobiti pire koji, pomiješan s temeljcem, postaje neodoljivo dobra juha.

Osim juha, sjajna ideja su i pite, a još je bolje što će vam ovog puta za sjajnu, hrskavu pitu biti potrebno samo tijesto jer ostale sastojke već imate. Pripremite prhko ili koristite kupovno lisnato tijesto koje ćete napuniti povrćem, zalijati umakom od vrhnja za kuhanje, jaja i začina pa pecite dok ne dobije lijepu, zlatnu boju.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.