Sedam brzih zalogajčića za ljetne tulume

Thinkstock
Finger food opcije provjereni su recept za ljetni meni.
Vidi originalni članak

Ljetni dani i tople večeri na otvorenom idealan su  povod za zabavu bez nekog posebnog razloga, a finger food, maleni zalogajčići, čine idealno rješenje za svaku zabavu. Mogu biti i topli i hladni, slatki ili slani, a njihova priprema jednostavna je i brza.

Ono što je karakteristično za ovakvu vrstu predjela jest da se puno pažnje posvećuje estetici i maštovitom posluživanju, a u ovu grupu spadaju sendviči, pizze, bruskete, tortilje, ražnjići, povrće i voće, ali i gotovo svako jelo koje se na kreativan način servira u iznimno malim porcijama.

Donosimo vam sedam jednostavnih recepata za ukusne zalogajčiće, koji ne zahtijevaju puno vremena, a idealni su za ljetne tulume i druženja!

Tost s kozicama i sezamom

Hrskavi krekeri izvorno su iz Kine, veliku popularnost postigli su u Australiji i Americi, a idealan su snack na partyjima i zabavama. Osim kao grickalica, ovi mali tostići mogu vam poslužiti i kao podloga za mazanje raznih pašteta i namaza.

 

finger food Tost s kozicama i sezamom

 

Dinje i nektarine s pršutom

Osvježavajuća dinja u kombinaciji s nektarinama i pršutom izvrsna je zakuska za vruće, ljetne tulume.

 

BRZO I SLASNO Za ljenčine: Dinje i nektarine s pršutom

 

Bruschette s inćunima i rajčicama

Pečeni kruh sa začinima - bruschetta - originalno je talijansko predjelo koje se u posljednje vrijeme sve češće konzumira i kao brzi zalogaj, a inćuni su idealni pojačivaći okusate savršeno nadopunjuju cjelokupan dojam.

 

 

finger food Ljeto na vidiku: Bruschette s inćunima i rajčicama

 


Svježa burrata sa sušenim rajčicama

Burrata je manje poznati svježi sir iz talijanske regije Apulje, koji je po proizvodnji sličan mozzarelli, ali s masnijim i mekanijim središtem. Jede se uz povrće poput brokule, rajčica i uz malo maslinova ulja.

 

finger food Svježa burrata sa sušenim rajčicama

 

Zlatni arancini sa sezonskim povrćem 

Arancini su neobične rižine okruglice i specijalitet Sicilijanske kuhinje. Vrlo su praktične s obzirom na to da za pripremu ne zahtijevaju svježe kuhanu rižu, jer će kuhana riža drugi dan biti još bolja za pravljenje okruglice a ime su dobili jer oblikom i bojom podsjećaju na naranče.

 

finger food Zlatni arancini sa sezonskim povrćem

 

 

Za doručak i ručak: Sendvič s tunjevinom

Brza i jednostavna priprema ključni su faktori kada pripremamo hranu.  Ljeto je idealno za uživanje u nešto laganijoj hrani, a mi vam zato donosimo recept za vrlo jednostavan i ukusan sendvič od tune! Sve skupa vam treba desetak minuta.

 

samo lagano Za doručak i ručak: Sendvič s tunjevinom

 

Crostini s paprikom i inćunima

Grickajte krostine i igrajte se ovim malim slatkim zalogajima, s domaćim umacima, raznim sastojcima kako biste dobili brz i ukusan obrok koji će savršeno pasati uz čašu finog vina. 

 

griz po griz Grickajte brze i ukusne crostine s paprikom i inćunima

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr