gastro postao
Kombinacija sušenih i svježih kozica uz dodatak začina, kao nadjev na prženom kruhu. Idealno za lagan početak dana!
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 379
Potrebno vam je
- 4 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
- 0.50 žlica pasta od kozica
- 175 g kozica velika
- 2 režanj češnjak
- 0.50 mala žlica đumbir, korijen
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom jaje kokošje
- šunka dimljena ,soljena sušena
- svježe mljeveni papar
- kukuruzno brašno ( isklicano )
- 1 kom francuski kruh
- 1 žlica ulje suncokretovo
Priprema
- Prepržite sjemenke sezama u suhoj tavi, stalno miješajući da ne zagore.
- Ako koristite sušene kozice namočite ih u toploj vodi dok ne omekšaju. Ocijedite i istisnite višak tekućine. Sitno nasjeckajte.
- Rukama dobro izmiješajte sušene i nasjeckane svježe kozice, češnjak, đumbir, naribani luk, jaje, sol i papar. Mješavina mora biti gusta, ali ne toliko da se ne bi mogla mazati. Ako je prerijetka, dodajte malo kukuruznog brašna.
- Kruh narežite na kriške debljine 1 cm. Mješavinu namažite na kruh, kojemu možete odstraniti kore. Drvenom kuhačom čvrsto utisnite sjemenke sezama u namaz. Ohladite u hladnjaku najmanje 2 sata.
- Pržite kruh, namazana strana prema dolje, u vrućem ulju 1 minutu. Pažljivo okrenite i pržite s druge strane još minutu. Izvadite na papirnati ubrus da upije višak masnoće i servirajte vruće.