Špajza 12. kolovoza 2018.

Sedam brzih zalogajčića za ljetne tulume

Crostini
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Finger food opcije provjereni su recept za ljetni meni.

Ljetni dani i tople večeri na otvorenom idealan su  povod za zabavu bez nekog posebnog razloga, a finger food, maleni zalogajčići, čine idealno rješenje za svaku zabavu. Mogu biti i topli i hladni, slatki ili slani, a njihova priprema jednostavna je i brza.

Ono što je karakteristično za ovakvu vrstu predjela jest da se puno pažnje posvećuje estetici i maštovitom posluživanju, a u ovu grupu spadaju sendviči, pizze, bruskete, tortilje, ražnjići, povrće i voće, ali i gotovo svako jelo koje se na kreativan način servira u iznimno malim porcijama.

Donosimo vam sedam jednostavnih recepata za ukusne zalogajčiće, koji ne zahtijevaju puno vremena, a idealni su za ljetne tulume i druženja!

Tost s kozicama i sezamom

Hrskavi krekeri izvorno su iz Kine, veliku popularnost postigli su u Australiji i Americi, a idealan su snack na partyjima i zabavama. Osim kao grickalica, ovi mali tostići mogu vam poslužiti i kao podloga za mazanje raznih pašteta i namaza.

 

Tost s kozicama i sezamom Možda vas zanima... Tost s kozicama i sezamom Recepti

 

Dinje i nektarine s pršutom

Osvježavajuća dinja u kombinaciji s nektarinama i pršutom izvrsna je zakuska za vruće, ljetne tulume.

 

Dinje i nektarine s pršutom Možda vas zanima... Za ljenčine: Dinje i nektarine s pršutom Recepti

 

Bruschette s inćunima i rajčicama

Pečeni kruh sa začinima - bruschetta - originalno je talijansko predjelo koje se u posljednje vrijeme sve češće konzumira i kao brzi zalogaj, a inćuni su idealni pojačivaći okusate savršeno nadopunjuju cjelokupan dojam.

 

 

Bruschette s inćunima i rajčicama Možda vas zanima... Ljeto na vidiku: Bruschette s inćunima i rajčicama Recepti

 


Svježa burrata sa sušenim rajčicama

Burrata je manje poznati svježi sir iz talijanske regije Apulje, koji je po proizvodnji sličan mozzarelli, ali s masnijim i mekanijim središtem. Jede se uz povrće poput brokule, rajčica i uz malo maslinova ulja.

 

Svježa burrata sa sušenim rajčicama Možda vas zanima... Svježa burrata sa sušenim rajčicama Recepti

 

Zlatni arancini sa sezonskim povrćem 

Arancini su neobične rižine okruglice i specijalitet Sicilijanske kuhinje. Vrlo su praktične s obzirom na to da za pripremu ne zahtijevaju svježe kuhanu rižu, jer će kuhana riža drugi dan biti još bolja za pravljenje okruglice a ime su dobili jer oblikom i bojom podsjećaju na naranče.

 

Zlatni arancini sa sezonskim povrćem Možda vas zanima... Zlatni arancini sa sezonskim povrćem Recepti

 

 

Za doručak i ručak: Sendvič s tunjevinom

Brza i jednostavna priprema ključni su faktori kada pripremamo hranu.  Ljeto je idealno za uživanje u nešto laganijoj hrani, a mi vam zato donosimo recept za vrlo jednostavan i ukusan sendvič od tune! Sve skupa vam treba desetak minuta.

 

Bruschette caprese Možda vas zanima... Za doručak i ručak: Sendvič s tunjevinom Recepti

 

Crostini s paprikom i inćunima

Grickajte krostine i igrajte se ovim malim slatkim zalogajima, s domaćim umacima, raznim sastojcima kako biste dobili brz i ukusan obrok koji će savršeno pasati uz čašu finog vina. 

 

Crostini Možda vas zanima... Grickajte brze i ukusne crostine s paprikom i inćunima Recepti

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.