Sisig: Anthony Bourdain pokrenuo novi gastro hit

Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL
Poznati chef u jednom je intervjuu otkrio što je za njega pravi hit u gastronomskom svijetu, ali i gdje ga možete pronaći...
Vidi originalni članak

Nakon što su društvene mreže preuzeli tanjuri raznorazne hrane koja asocira na jednoroge, crni sladoledi, čudnovate pizze i burgeri, javio se i sam chef Anthony Bourdain te otkrio hranu kojoj bi svijet zapravo trebao poklanjati svu pažnju.
 

Chef i putopisac Anthony Bourdain - legenda drugačijeg pogleda na gastronomiju



Riječ je o Sisigu - slasnoj kombinaciji svinjetine, riže i jaja koja dolazi s Filipina. Kod pripreme ovog jela koristi se uši i obrazi svinje koji se zatim sjeckaju, kuhaju, peku i prže te poslužuju vrući sa sirovim jajem uz rižu s češnjakom.
 

 

 

Iako na prvu ne zvuči kao delicija vrijedna toliko hvale, Bourdain se nije mogao suzdržati od komentara te je jelo prozvao novim svjetskih gastronomskim hitom.

"Sisig je savršena hrana za osvajanje srca i umova diljem svijeta", rekao je Bourdain u intervjuu za CNN Filipini. 

Osim što je, prema riječima chefa, nevjerojatno ukusno, ovo jelo također je i praktično. Naime, koristi ostatke svinjetine koji obično završavaju u smeću te je upravo ono što je današnjem svijetu, kada se baca sve više hrane, potrebno. 


 

ZA LJUBITELJE SUSHIJA Smrtni kulinarski grijesi prema Bourdainu


 

Posjeti Gastro.hr