Na meti su se našli mini burgeri, ulje od tartufa, popularni "brunch" i suluda ideja barova koji poslužuju samo smoothieje i shakeove.
Slavnog su chefa najviše ogorčili takozvani slideri od Kobe govedine. Riječ je o govedini izvanredne kvalitete upakiranoj u mini burgere što sam Bourdain smatra najvećom prevarom restorana, a svakom gostu takvog restorana savjetuje da im ne ostavlja novac.
"Vidite li na meniju restorana mini Kobe burgere, okrenite se i izađite. Nikakvo dobro ne može izaći iz toga", rekao je Bourdain.
Ulje od tartufa također mu nije najbolje sjelo. Opisao ga je nešto što uopće nije hrana, a okus je usporedio s vrlo popularnim lubrikantom u Americi.
Shakeove koji se često prodaju po previsokim cijenama Bourdain je okarakterizirao kao uvredljive, a američki brunch, obrok između doručka i ručka, kao užasan, ciničan način za podvaljivanje ostataka i naplaćivanja velikih svota za nikakvu kvalitetu.
Što još Anthony Bourdain, jedan od vrhunskih chefova i tv ličnosti, misli o gastro trendovima današnjice, pogledajte u videu.