Inspiraciju za nastavak „Blood and Sushi“ dobio je tijekom promatranja chefa Naomichija Yasude, koji ga je podučio svim tajnama pripremanja sushija.
Bourdain je provodio mnogo vremena u restoranu i zaključio kako ima nekoliko smrtnih gastro grijeha. „Sjedio sam sa Yasudom kad su dvojica počela miješati wasabi i soja umak i umakati ribu u to. Vidio sam izraz na Yasudinom licu i znao da bi ih najradije ubio vlastitim rukama. U savršenom svijetu to bi i učinio. I svi bi razumjeli“, rekao je popularni chef.
Pročitajte njegov popis i otkrijte kršite li i vi neko bitno pravilo!
1. Nemojte pomiješati sav wasabi i soja umak koji možete pronaći na stolu i onda samo umakati ribu. Najprije probajte ribu.
2. Nemojte umakati svoju sushi rižu u soja umak, osim ako baš ne želite gledati kako se mrvi. Ako osjećate da nedostaje soje, lagano umočite ribu.
3. Nemojte izgovoriti na glas: „E, ovaj suši je tako svjež“. Osim ako si na mjesto gdje je to upitno.
4. Nemojte razmišljati o tome da naručiš kombinaciju koja uključuje majonezu. Volim majonezu, ali ne pripada uz sirovu ribu.
5. Nemojte pomisliti da je neko jadno pan-azijsko mjesto isto kao i sushi bar. Pravi sushi bar je poput savršenog irskog puba. Tamo donosiš odluke s chefom i konobarom i odlaziš s osjećajem da su se dobro pobrinuli za tebe.
6. Nemojte slučajno naručiti Kalifornijske rolice. Objašnjenje nije potrebno.