Tajna najslađeg sna krije se u - večeri!

Stockfood
Teška večera može vas natjerati na okretanje u krevetu dok će vas ona prelagana ostaviti praznog trbuha. Donosimo popis namirnica koje su idealne za uživanje prije spavanja te osim divnih okusa, doprinose i vašem zdravlju.
Vidi originalni članak

Kako biste na najljepši način utonuli u san, važno je proučiti koja će vam hrana u tome na pomoći, a koja odmoći. Već smo naučili kako nas teška, masna hrana drži budnima dulje nego bismo to sami htjeli, no danas vam donosimo nešto još bolje - popis namirnica koje će vam osigurati lagan i miran san.

 

Oprez, ova jela nisu zdrava prije spavanja!

 

Tako će za laganiji odabir večere odlična ideja biti jedna manja banana i šaka badema. Ove će vas namirnice na jednostavan način opustiti, a ne volite li banane, jednostavno ih zamijenite trešnjama.

 

 

Kikiriki maslac na punozrnatom kruhu također će biti dobra ideja za uživanje prije spavanja. Zaustavite se na samo jednom komadu pa sve završite čašom toplog mlijeka. Kikiriki maslac i mlijeko pomoći će vam da zaspite brže, ali i spavate mirnije.

Granola će također biti daleko bolji odabir od teškog sendviča no želite li zbilja utažiti glad i oči vam bježe na divne ostatke mesa od ručka, najbolji odabir bit će puretina koja nije masna i neće vam teško sjesti na želudac.

 

Empanadas - ostaci od ručka pronašli su svoje mjesto

 

 

 

Volite li pak više tople i lagane poslastice prije spavanja, priuštite si šalicu čaja od kamilice, mente ili birajte bilo koji biljni okus koji u sastavu ne sadrži kofein. Dodajte žličicu meda i spremni ste utonuti u najslađe snove.

 

ZANIMLJIVO Od ovog ćete voća spavati kao bebe

Posjeti Gastro.hr