Špajza 20. lipnja 2017.

Tajna najslađeg sna krije se u - večeri!

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Teška večera može vas natjerati na okretanje u krevetu dok će vas ona prelagana ostaviti praznog trbuha. Donosimo popis namirnica koje su idealne za uživanje prije spavanja te osim divnih okusa, doprinose i vašem zdravlju.

Kako biste na najljepši način utonuli u san, važno je proučiti koja će vam hrana u tome na pomoći, a koja odmoći. Već smo naučili kako nas teška, masna hrana drži budnima dulje nego bismo to sami htjeli, no danas vam donosimo nešto još bolje - popis namirnica koje će vam osigurati lagan i miran san.

 

Spavanje Možda vas zanima... Oprez, ova jela nisu zdrava prije spavanja! None

 

Tako će za laganiji odabir večere odlična ideja biti jedna manja banana i šaka badema. Ove će vas namirnice na jednostavan način opustiti, a ne volite li banane, jednostavno ih zamijenite trešnjama.

 

Banana i bademi | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Kikiriki maslac na punozrnatom kruhu također će biti dobra ideja za uživanje prije spavanja. Zaustavite se na samo jednom komadu pa sve završite čašom toplog mlijeka. Kikiriki maslac i mlijeko pomoći će vam da zaspite brže, ali i spavate mirnije.

Granola će također biti daleko bolji odabir od teškog sendviča no želite li zbilja utažiti glad i oči vam bježe na divne ostatke mesa od ručka, najbolji odabir bit će puretina koja nije masna i neće vam teško sjesti na želudac.

 

empanadas Možda vas zanima... Empanadas - ostaci od ručka pronašli su svoje mjesto None

 

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Volite li pak više tople i lagane poslastice prije spavanja, priuštite si šalicu čaja od kamilice, mente ili birajte bilo koji biljni okus koji u sastavu ne sadrži kofein. Dodajte žličicu meda i spremni ste utonuti u najslađe snove.

 

kivi Možda vas zanima... Od ovog ćete voća spavati kao bebe Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.