12. srpnja 2016.

Empanadas - ostaci od ručka pronašli su svoje mjesto

empanadas
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mali punjeni zalogaji najbolji su način da iskoristite ostatke jučerašnjeg ručka.

Mali i slasni, empanadas bismo mogli nazvati malim zalogajima sreće. U njih možete utrpati ostatke od večere i napraviti sasvim novu još ukusniju u obliku punjenih oblačića tijesta i velike zdjele salate. Odličan snack, još bolja party hrana.

Tijesto za empanade radi se od brašna, soli i maslaca u koje se zatim umiješaju jaja i voda.

Puniti ih možete doslovno svime. To mogu biti ostaci piletine ili mljevenog mesa. Povrće koje ćete staviti u empanade blendajte, ali tako da ostanu komadići posebice ako je riječ o mahunarkama. Ako u empanadu želite upakirati ribu i morske plodove, birajte škampe i tunu, odlično se slažu u ovoj kombinaciji.

Dobro začinite svoje punjenje, ali izbjegavajte previše umaka kako se empanade ne bi raspale i bile previše natopljene. 

Poslužite ih u chilli umak ili umak od vrhnja i češnjaka, što god vam najbolje odgovara uz punjenje.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.