Mali i slasni, empanadas bismo mogli nazvati malim zalogajima sreće. U njih možete utrpati ostatke od večere i napraviti sasvim novu još ukusniju u obliku punjenih oblačića tijesta i velike zdjele salate. Odličan snack, još bolja party hrana.
Tijesto za empanade radi se od brašna, soli i maslaca u koje se zatim umiješaju jaja i voda.
Puniti ih možete doslovno svime. To mogu biti ostaci piletine ili mljevenog mesa. Povrće koje ćete staviti u empanade blendajte, ali tako da ostanu komadići posebice ako je riječ o mahunarkama. Ako u empanadu želite upakirati ribu i morske plodove, birajte škampe i tunu, odlično se slažu u ovoj kombinaciji.
Dobro začinite svoje punjenje, ali izbjegavajte previše umaka kako se empanade ne bi raspale i bile previše natopljene.
Poslužite ih u chilli umak ili umak od vrhnja i češnjaka, što god vam najbolje odgovara uz punjenje.