Tea Mamut: "Za Uskrs radim lagani proljetni desert, tiramisu s jagodama"

PR Slastičarka Tea mamut za Uskrs bira lagani tiramisu s jagodama
Jedna od najpoznatijih hrvatskih slastičarki otkriva nam svoje male uskrsne rituale i običaje, voli li više slatko ili slano te savjetuje da ovih blagdana uz tradicionalne slastice pripremimo i ovaj osvježavajući tiramisu
Vidi originalni članak

“Uskrs kao i Božić nosi sa sobom veliku količinu pripreme, dobru organizaciju, timski rad i pozitivnu atmosferu. Uskrs nam je pred vratima i trudimo se pripremiti dobru ponudu za naše Splićane, a pomalo već i strance”, otkriva nam Tea Mamut, jedna od najcjenjenijih domaćih slastičarki.

Teini klijenti ovih dana intenzivno naručuju torte i njezine popularne sirnice s batatom, pirovim brašnom i kokosovim uljem. Paralelno s uskrsnom ponudom, Tea i njezin tim rade i na testiranju novih proizvoda te ekipiranju tima za nadolazeću sezonu jer ih čeka puno vjenčanja već od travnja. 

Vrijeme da se okupi obitelj 

Na naše pitanje što osobno više voli – slano ili slatko, te koja su joj uskrsna jela najdraža, Tea nam odgovara: "I jedno i drugo, ovo je baš teško pitanje! Doduše, kada ste stalno okruženi slatkim onda tijelo prirodno traži više slano. Za Uskrs najviše volim maminu orahnjaču od slatkog, a što se tiče slanog, kod nas nije nikad bilo ništa specifično za taj dan već je fokus na tome da se svi kao obitelj okupimo i provedemo vrijeme zajedno”.

S obzirom na to da smo svi ovih dana u pripremama uskrsnog jelovnika, na kojemu će se sasvim sigurno naći obilje proizvoda od dizanog tijesta, Tea savjetuje da ih uravnotežimo nekim laganim proljetnim desertom poput njezinog tiramisua od jagoda!

 

okusi tradicije Sočni kolač s rogačem po receptu Tee Mamut

 

Tiramisu s jagodama

Sastojci (za 6 čašica):

  • 400 g jagoda 
  • 3 žlice kristal šećera
  • 2 limuna
  • 2 jaja
  • 100 g šećera u prahu
  • 250 g mascarpone sira
  • 100 g piškota
  • 50 g pistacija

 

Cutie and Pie Čaroban kolač za najveće sladokusce

 

Postupak:

  1. Oprane i očišćene jagode izreži na manje komadiće, stavi u zdjelu te pomiješaj sa sokom 2 limuna i 3 žlice kristal šećera. Ostavi u hladnjaku 30 do 60 minuta, da puste sok. 
  2. Bjelanjke izmiksaj sa šećerom u prahu, a žumanjke zasebno izmiksaj s mascarpone sirom.
  3. Spoji bjelanjke sa smjesom žumanjaka pažljivo miješajući špatulom, laganim kružnim pokretima.
  4. U čašice stavi: malo razlomljenih piškota, natopi sokom koje su pustile jagode zajedno sa komadićima jagoda, a zatim dodaj i mascarpone kremu. Ponovi redoslijed dok ne popuniš čašice. 
  5. Po želji pospi krupno sjeckanim pistacijama. 

 

jednostavno i fino Neodoljivi keksi na mašinu Tee Mamut

 

Posjeti Gastro.hr