Špajza 04. travnja 2023.

Tea Mamut: "Za Uskrs radim lagani proljetni desert, tiramisu s jagodama"

Tea Mamut
Slastičarka Tea mamut za Uskrs bira lagani tiramisu s jagodama foto: PR
gastro postao gastro.24sata.hr
Jedna od najpoznatijih hrvatskih slastičarki otkriva nam svoje male uskrsne rituale i običaje, voli li više slatko ili slano te savjetuje da ovih blagdana uz tradicionalne slastice pripremimo i ovaj osvježavajući tiramisu

“Uskrs kao i Božić nosi sa sobom veliku količinu pripreme, dobru organizaciju, timski rad i pozitivnu atmosferu. Uskrs nam je pred vratima i trudimo se pripremiti dobru ponudu za naše Splićane, a pomalo već i strance”, otkriva nam Tea Mamut, jedna od najcjenjenijih domaćih slastičarki.

Teini klijenti ovih dana intenzivno naručuju torte i njezine popularne sirnice s batatom, pirovim brašnom i kokosovim uljem. Paralelno s uskrsnom ponudom, Tea i njezin tim rade i na testiranju novih proizvoda te ekipiranju tima za nadolazeću sezonu jer ih čeka puno vjenčanja već od travnja. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tea Mamut (@teamamut)

Vrijeme da se okupi obitelj 

Na naše pitanje što osobno više voli – slano ili slatko, te koja su joj uskrsna jela najdraža, Tea nam odgovara: "I jedno i drugo, ovo je baš teško pitanje! Doduše, kada ste stalno okruženi slatkim onda tijelo prirodno traži više slano. Za Uskrs najviše volim maminu orahnjaču od slatkog, a što se tiče slanog, kod nas nije nikad bilo ništa specifično za taj dan već je fokus na tome da se svi kao obitelj okupimo i provedemo vrijeme zajedno”.

S obzirom na to da smo svi ovih dana u pripremama uskrsnog jelovnika, na kojemu će se sasvim sigurno naći obilje proizvoda od dizanog tijesta, Tea savjetuje da ih uravnotežimo nekim laganim proljetnim desertom poput njezinog tiramisua od jagoda!

 

Kolač od badema i rogača by Tea Mamut Možda vas zanima... Sočni kolač s rogačem po receptu Tee Mamut Recepti

 

 | Author: PR Tiramisu s jagodama Tee Mamut foto: PR

Tiramisu s jagodama

Sastojci (za 6 čašica):

  • 400 g jagoda 
  • 3 žlice kristal šećera
  • 2 limuna
  • 2 jaja
  • 100 g šećera u prahu
  • 250 g mascarpone sira
  • 100 g piškota
  • 50 g pistacija

 

Možda vas zanima... Čaroban kolač za najveće sladokusce Kolumne

 

Postupak:

  1. Oprane i očišćene jagode izreži na manje komadiće, stavi u zdjelu te pomiješaj sa sokom 2 limuna i 3 žlice kristal šećera. Ostavi u hladnjaku 30 do 60 minuta, da puste sok. 
  2. Bjelanjke izmiksaj sa šećerom u prahu, a žumanjke zasebno izmiksaj s mascarpone sirom.
  3. Spoji bjelanjke sa smjesom žumanjaka pažljivo miješajući špatulom, laganim kružnim pokretima.
  4. U čašice stavi: malo razlomljenih piškota, natopi sokom koje su pustile jagode zajedno sa komadićima jagoda, a zatim dodaj i mascarpone kremu. Ponovi redoslijed dok ne popuniš čašice. 
  5. Po želji pospi krupno sjeckanim pistacijama. 

 

Tea Mamut Možda vas zanima... Neodoljivi keksi na mašinu Tee Mamut Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 13:16 04. Travanj 2023.

    Prekrasno