“Uskrs kao i Božić nosi sa sobom veliku količinu pripreme, dobru organizaciju, timski rad i pozitivnu atmosferu. Uskrs nam je pred vratima i trudimo se pripremiti dobru ponudu za naše Splićane, a pomalo već i strance”, otkriva nam Tea Mamut, jedna od najcjenjenijih domaćih slastičarki.
Teini klijenti ovih dana intenzivno naručuju torte i njezine popularne sirnice s batatom, pirovim brašnom i kokosovim uljem. Paralelno s uskrsnom ponudom, Tea i njezin tim rade i na testiranju novih proizvoda te ekipiranju tima za nadolazeću sezonu jer ih čeka puno vjenčanja već od travnja.
Vrijeme da se okupi obitelj
Na naše pitanje što osobno više voli – slano ili slatko, te koja su joj uskrsna jela najdraža, Tea nam odgovara: "I jedno i drugo, ovo je baš teško pitanje! Doduše, kada ste stalno okruženi slatkim onda tijelo prirodno traži više slano. Za Uskrs najviše volim maminu orahnjaču od slatkog, a što se tiče slanog, kod nas nije nikad bilo ništa specifično za taj dan već je fokus na tome da se svi kao obitelj okupimo i provedemo vrijeme zajedno”.
S obzirom na to da smo svi ovih dana u pripremama uskrsnog jelovnika, na kojemu će se sasvim sigurno naći obilje proizvoda od dizanog tijesta, Tea savjetuje da ih uravnotežimo nekim laganim proljetnim desertom poput njezinog tiramisua od jagoda!
Tiramisu s jagodama
Sastojci (za 6 čašica):
- 400 g jagoda
- 3 žlice kristal šećera
- 2 limuna
- 2 jaja
- 100 g šećera u prahu
- 250 g mascarpone sira
- 100 g piškota
- 50 g pistacija
Postupak:
- Oprane i očišćene jagode izreži na manje komadiće, stavi u zdjelu te pomiješaj sa sokom 2 limuna i 3 žlice kristal šećera. Ostavi u hladnjaku 30 do 60 minuta, da puste sok.
- Bjelanjke izmiksaj sa šećerom u prahu, a žumanjke zasebno izmiksaj s mascarpone sirom.
- Spoji bjelanjke sa smjesom žumanjaka pažljivo miješajući špatulom, laganim kružnim pokretima.
- U čašice stavi: malo razlomljenih piškota, natopi sokom koje su pustile jagode zajedno sa komadićima jagoda, a zatim dodaj i mascarpone kremu. Ponovi redoslijed dok ne popuniš čašice.
- Po želji pospi krupno sjeckanim pistacijama.