gastro postao
Poznata splitska slastičarka Tea Mamut podijelila je mamin recept prema kojem ovi jednostavni keksi na mašinu svaki put odlično ispadnu. U njezinom je receptu i kokos, pa je ovim keksima još teže odoljeti
Splitska slastičarka Tea Mamut, vlasnica tamošnje omiljene slastičarnice O'š kolač otkrila je recept svoje mame za fine, a jednostavne kekse na mašinu. Pa ako ti, baš kao nama, još nije dosta keksa, napravi ovaj recept u kojem kokos daje posebnu aromu.
Ovo su joj, kako je priznala, najdraži keksi!
Keksi na mašinu
Sastojci (za 4 pleha):
- 400 g maslaca, sobne temperature
- 10 g soli
- 200 g šećera u prahu
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- 550 g brašna
- 200 g kokosa
- sok 1 limuna
- korica 2 limuna
Postupak:
- Mikserom izradi maslac sa šećerom u prahu i soli dok ne postane svijetlo i kremasto. Dodaj jaje i žumanjak, miksaj dok se ne poveže.
- Dodaj brašno, kokos, sok i koricu limuna i najbolje ručno poveži u glatko tijesto.
- Istisni kekse kroz željeni nastavak na mašini, peci na 175 stupnjeva oko 10 minuta. Pazi da keksi ostanu svijetle boje. Čuvaj kekse u hermetički zatvorenoj posudi.